Onderhoudswerken aan kruispunt Elisabethlaan - Seringenstraat vanaf 25 mei

Op maandag 25 mei 2020 start AWV met onderhoudswerken aan de vier fietsoversteken en zebrapaden (parallel met de Elisabethlaan) op de kruispunten Elisabethlaan - Seringenstraat / Vogelzangdreef. Deze werken nemen 5 werkdagen in beslag.
*UPDATE 03/06: De signalisatie blijft nog tot in de week van 8 juni staan om het beton voldoende te laten uitharden. Op 12 juni wordt de doorgang in de Elisabethlaan vrijgemaakt en wordt ten slotte ook de signalisatie weer weggenomen.
 
De fietsoversteken en zebrapaden in betonklinkers op de kruispunten Elisabethlaan - Seringenstraat / Vogelzangdreef zijn in slechte staat. Daarom worden ze uitgebroken en vervangen door gegoten beton.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen wordt het fietsverkeer op de Elisabethlaan in beide rijrichtingen op de rechterrijstrook geleid. Autoverkeer wordt van 2 naar 1 rijstrook herleid ter hoogte van het kruispunt. Omwille van de verkeersveiligheid zijn zowel linksaf- als keerbeweging onmogelijk gemaakt en werd de middenberm afgesloten voor alle autoverkeer. De verkeerslichten worden niet uitgeschakeld. Er geldt een snelheidsbeperking tot 50 km/uur.

De Seringenstraat wordt tijdelijk afgesloten voor autoverkeer ter hoogte van Bronstraat/Brigade Pironlaan. Er wordt een omleiding voorzien via de Stuiverstraat. Voetgangers en fietsers (te voet) kunnen de bestaande oversteken over de Elisabethlaan blijven gebruiken.

Ook de Vogelzangdreef wordt afgesloten voor autoverkeer ter hoogte van Parklaan. Er is een omleiding via de Parklaan en de Generaal Jungblutlaan. In de Eendenlaan wordt énkel lokaal verkeer toegelaten. Voetgangers en fietsers (te voet) kunnen de bestaande oversteken over de Elisabethlaan blijven gebruiken. Lijnbus volgt de omleiding.

Op maandag 25 mei wordt de werfsignalatie geplaatst. Op dinsdag 26 mei start de uitbraak. De voltooiing van de werken (onder voorbehoud van goede weersomstandigheden) is voorzien op vrijdag 29 mei.

De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Gepubliceerd op vrijdag 22 mei 2020 9.48 u.