Onderhoudswerken E40: mogelijke hinder vanuit/naar Oostende

In opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen wordt vanaf 23 april een structureel onderhoud uitgevoerd op de A18 tussen Jabbeke en Gistel (rijrichting Frankrijk). Het betreft de volledige heraanleg van de rijbaan en het vernieuwen van de vangrails.

De werken worden uitgevoerd in twee fases. Een eerste fase start op 23 april 2019 en zal 45 werkdagen in beslag nemen. In september 2019 start dan een tweede fase die 35 werkdagen zal duren.

De werfzone start vanaf het knooppunt Jabbeke net voorbij de splitsing met de A10 naar Oostende tot vlak voor de parking in Westkerke.

Op dinsdag 23 april na de ochtendspits (vanaf 9.00 uur) start de aannemer met het klaarzetten van de werfsignalisatie. Om deze voorbereidende werken te kunnen uitvoeren, moet het verkeer in de rijrichting Jabbeke over één rijstrook (de pechstrook).

In de loop van woensdag 24 april zal de werfzone ingericht zijn en vanaf dan wordt het verkeer richting Frankrijk met behulp van doorsteken op de andere rijrichting gebracht. Vanaf dan geldt de volgende verkeerssituatie tot het einde van de werken:

  • Het verkeer op de E40 / A18 richting Frankrijk moet over 1 versmalde rijstrook.
  • Het verkeer op de E40 / A18 richting Jabbeke moet over 2 versmalde rijstroken.
  • Het verkeer op de A10 komende van Oostende, Zandvoorde en Oudenburg zal ter hoogte van de verkeerswisselaar Jabbeke niet naar Veurne kunnen rijden. Dit verkeer moet de omleiding volgen via Oudenburg en Oostende (N346, N358 en N33) en via de oprit Gistel naar Veurne rijden. 
  • De parking in Westkerke blijft toegankelijk.

Deze werken zullen voor ernstige verkeershinder zorgen, in het bijzonder voor het verkeer richting Frankrijk. Vooral tijdens weekends met mooi weer kunnen de files hoog oplopen. We raden toeristen met bestemming Westkust daarom aan om zoveel mogelijk het openbaar vervoer te nemen.

De werken zullen 45 werkdagen in beslag nemen. De aannemer zal 7 dagen op 7 en dag en nacht doorwerken zodat de totale duur van de werken beperkt blijft.

Bij regenweer of te koude temperaturen kunnen de werken niet uitgevoerd worden.

Meer info en updates vind je hier

Gepubliceerd op donderdag 11 april 2019 0.00 u.