Online platform Oostendeleest.be brengt literatuurliefhebbers samen

Bibliotheek Oostende en een aantal partners lanceren het online platform Oostende Leest waar boekenliefhebbers leestips en literaire activiteiten kunnen terugvinden. Zeventig Oostendenaars registreerden zich al als stadslezer en willen actief meewerken aan het platform.

De bibliotheek van Oostende lanceert in samenwerking met meer dan zeventig stadslezers en een aantal literaire partners het platform oostendeleest.be. Op de website kan je voortaan heel wat boekentips terugvinden van stadslezers, leuke leesplekken ontdekken en een overzicht vinden van activiteiten rond lezen, schrijven en woordkunst. Wie wil kan ook zelf meewerken aan de website door zich te registreren als stadslezer of literaire nieuwtjes te delen.

De stadslezers werden tijdens het startmoment in de bib getrakteerd op ontbijt en konden zo op een gezellige manier kennis maken met elkaar. Daarna was er op het strand een literaire bijdrage van ‘Letteristen’ Twiggy Bossuyt en Siska Van Daele.

"Er is een heel groot publiek in Oostende dat een hart heeft voor literatuur, zowel lezers als schrijvers. Ons lezerspubliek groeit nog elke dag en is op zoek naar boeiende leestips. We zijn dan ook tevreden dat er al ruim zeventig stadslezers hun tips willen delen. Er is niets mooiers dan mensen samenbrengen rond een gedeelde passie. We willen dan ook de band aanhalen met onze lezerscommunity”, aldus Emma Amourette en Goedroen Verduyn die vanuit de bibliotheek hun schouders zetten onder oostendeleest.be.

Gepubliceerd op maandag 3 juni 2024 11.26 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.