Dit jaar heeft Erfgoedcel Kusterfgoed een nieuw ondersteuningsbeleid. Ben jij of je organisatie werkzaam in Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan of Blankenberge en heb je een erfgoedidee? Dan kan Kusterfgoed iets voor jou betekenen! Erfgoedcel Kusterfgoed wijst je immers graag de weg binnen haar eigen ondersteuningsbeleid of verwijst je naar andere instanties. Ze geven je dus een kompas mee in de wirwar van mogelijkheden en varen samen de goeie richting uit. Ontdek hieronder de mogelijkheden:
DE STUURHUT – LOKET KUSTERFGOED
Je kan altijd bij hen terecht met je erfgoedzorg! Neem je kompas en kom langs. Je kan Kusterfgoed telefonisch of via e-mail bereiken, voor een bezoek aan het kantoor maak je best vooraf een afspraak.
ONZE KAJUIT
DE UITLEENDIENST
Kusterfgoed biedt je graag al haar materiaal aan, nu zelfs zonder de administratieve rompslomp van een waarborg.
VERPAKKINGSMATERIAAL
Verenigingen, kerkbesturen en instellingen uit onze regio kunnen jaarlijks een vast aanbod verpakkingsmateriaal gratis afhalen bij de erfgoedcel. Wie meer verpakkingsmateriaal nodig heeft kan dit ook via Kusterfgoed aankopen. Op die manier zorgen ze er mee voor dat jouw erfgoed goed bewaard blijft voor de toekomst.
HET KLEINE KOMPAS – EEN DUWTJE IN DE RUG
Kusterfgoed ondersteunt je kleine project (max. 500 EUR). Bij een kleine subsidie voor een klein project hoort een kleine (of beperkte) aanvraagprocedure.
HET GROTE KOMPAS – DE WIND IN DE ZEILEN
Kusterfgoed reikt je graag de hand om samen een project op te zetten dat past binnen de beleidsdoelstellingen. Misschien ben je vooral gebaat bij inhoudelijke ondersteuning? Of heb je alleen nood aan logistieke hulp? Misschien zijn het veeleer de financiële risico’s die je kopzorgen baren? Met het grote kompas werken we op maat van de aanvrager.
ZWEMLES – ERFGOEDEDUCATIE
Kusterfgoed beschikt over een educatieve erfgoedkoffer die leerlingen van de tweede graad lager onderwijs laat kennis maken met het erfgoed van de kust. In verschillende gemeentes beschikken ze ook al over een leuk billenkarrenspel. Daarnaast kun je als school, vereniging, jeugdbeweging of educatieve instelling steeds bij de erfgoedcel aankloppen wanneer je wil werken rond cultureel erfgoed.
Meer info over het ondersteuningsbeleid kan je vinden op www.kusterfgoed.be/hoe. Is nog niet alles duidelijk? Aarzel niet om Kusterfgoed te contacteren via info@kusterfgoed.be.