Ontmoetingscentra breiden werking stapsgewijs weer uit

Goed nieuws voor de vele bezoekers van de Oostendse ontmoetingscentra: vanaf volgende week gaan de cafetaria's opnieuw open en worden er weer groepsactiviteiten georganiseerd. Zo hervatten de OC's stapsgewijs hun volledige werking, uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen.

Op 23 juni openden de ontmoetingscentra opnieuw de deuren om maaltijden aan te bieden. Die heropening is prima verlopen, dus speelt Stad Oostende in op de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen om stilaan de vertrouwde werking van de ontmoetingscentra opnieuw op te starten. Toch blijven er vanuit de Vlaamse Overheid strenge richtlijnen van kracht. Zo mogen ontmoetingscentra nog steeds niet openen voor het ruime publiek. Alles moet op afspraak gebeuren.

Cafetaria, groepsactiviteiten en zaalverhuur

Vanaf maandag 6 juli is iedereen opnieuw welkom voor een drankje in de cafetaria van bijna alle ontmoetingscentra. Enkel voor de cafetaria van OC De Blomme en OC 't Kasteeltje is het nog even wachten, tot 4 augustus (wanneer ook de warme maaltijdservice daar opnieuw opstart). De cafetaria's zullen geopend zijn van 9.30 tot 11.00 uur en van 14.30 tot 16.30 uur. De tafelschikking is aangepast aan de coronamaatregelen, dus de plaatsen per cafetaria zijn wel beperkt. 

Een dag later, op 7 juli kunnen er weer groepsactiviteiten doorgaan in de verschillende OC's, dit tijdens de openingsuren van 9.30 tot 11.00 uur en tussen 14.30 en 16.30 uur. Vanaf 15 juli zullen de lokalen van ontmoetingscentra dan ook weer 's avonds en in het weekend gebruikt kunnen worden door groepen, met een maximum van één groep per avond/weekend. Voor OC De Blomme en OC 't Kasteeltje is die timing opnieuw wat later. Groepsactiviteiten gaan er door vanaf 17 augustus en zaalverhuur vanaf 24 augustus. OC De 3 Gapers kan de deuren voorlopig nog niet openen omdat er geen circulatie kan worden georganiseerd (de voordeur is de enige toegangsdeur).

Gezamenlijke aandacht voor veiligheid

De ontmoetingscentra van Stad Oostende zetten ten volle in op een veilige werking. Veel van de vaste klanten van de OC's behoren immers tot een risicogroep en iedereen moet zich veilig kunnen voelen bij een bezoek. Stad Oostende rekent dan ook op de verdere goede medewerking van alle bezoekers. We vragen om tijdens het bezoek een mondmasker te dragen. Tijdens het eten, drinken of het deelnemen aan een activiteit kan het masker uiteraard worden afgenomen.

Ook de afstand van 1,5 meter blijft altijd belangrijk, ook bij eventuele wachtrijen in de cafetaria of bij de maaltijden. In alle ontmoetingscentra werden duidelijke looplijnen aangebracht en is ontsmettingsgel voor een goede handhygiëne voorzien.

Gepubliceerd op donderdag 2 juli 2020 15.15 u.