Ontmoetingscentra sluiten vanaf 19 oktober

Vanaf maandag moeten restaurants en cafés sluiten als onderdeel van de nieuwe strengere coronarichtlijnen. Ook de ontmoetingscentra, waar dagelijks meer dan 300 Oostendenaren en warme maaltijd nemen, zullen opnieuw tijdelijk de deuren moeten sluiten.

Stad Oostende wil de risico's zo veel mogelijk beperken in de strijd tegen het opnieuw oprukkende coronavirus. Net zoals alle restaurants en cafés zullen de tien Oostendse ontmoetingscentra opnieuw hun deuren moeten sluiten. Dit vanaf maandag 19 oktober.

De OC-medewerkers houden contact met alle vaste bezoekers die regelmatig maaltijden nemen in de OC's. Er zal zoals dit voorjaar volop ingezet worden op maaltijdbedeling aan huis voor wie geen andere oplossing heeft.

Strijd tegen sociaal isolement

De ontmoetingscentra zullen van de strijd tegen eenzaamheid en sociaal isolement een blijvend speerpunt maken. Tijdens de vorige lockdown lanceerde Stad Oostende heel wat initiatieven om vereenzaming tegen te gaan: zo was er een belronde naar alle 80-plussers en stoepbezoeken bij de mensen thuis. Ook nu zullen medewerkers van de ontmoetingscentra actief ingezet worden om Oostendenaars te helpen waar nodig.

Ook de gratis Sociale Noodlijn, gestart in het begin van de coronacrisis, blijft actief en bereikbaar op 0800 1 8400 (keuze 3).  De Sociale Noodlijn is er voor mensen die zich in een sociale noodsituatie bevinden, voor wie worstelt met kleine of grote zorgen of voor wie nood heeft aan een babbel omdat men zich in deze coronaperiode gestrest, angstig of boos voelt. De Sociale Noodlijn is ook bereikbaar tijdens het weekend (van 9 tot 17 uur).

Klik hier voor meer info en de openingsuren van de Sociale Noodlijn.

Coronasteun, ook voor zelfstandigen

Als zelfstandigen die nu hun zaak moeten sluiten in de problemen komen, kunnen ze terecht bij Stad Oostende voor coronasteun, ook als ze niet tot de huidige doelgroep van het OCMW behoren. De coronasteun is er voor iedereen die de gevolgen ervaart van de coronacrisis, dus ook voor (zelfstandige) ondernemers met een ernstige daling van inkomsten.

Klik hier voor meer info en om aan te melden voor coronasteun.

Gepubliceerd op zaterdag 17 oktober 2020 10.00 u.