Ook dit jaar versterkt Oostende de stedenband met het Argentijnse Ostende

Stad Oostende blijft de banden met haar Argentijnse naamgenoot aanhalen. Net zoals vorig jaar kunnen Oostendenaars het jazzfestival 'Jazz en la Playa' dat in het Argentijnse Ostende plaatsvindt digitaal volgen op de stedelijke website.

In 2021 ondersteunde Stad Oostende het idee van de organisator van het jazzfestival 'Jazz en la Playa', Gustavo Firmenich, om Oostendenaren te laten kennismaken met het festival en Argentijnse jazzmuziek. 

Klik hier om de editie van 2021 te bekijken..

De Grote Post en het Conservatorium aan Zee

In augustus en september 2021 toerde Gustavo met zijn eigen jazzgroep Tango Jazz Quartet door Europa. Een bezoek aan de Stad aan Zee kon uiteraard niet ontbreken. De band speelde twee optredens in cultuurcentrum De Grote Post. Daarnaast gaf de jazzgroep een workshop aan de leerlingen van het Conservatorium aan Zee.

Jazz en la Playa in Ostende

Ook dit jaar zullen Oostendse jazzliefhebbers het festival in Ostende kunnen volgen via de stedelijke website. Er komt opnieuw een unieke pagina waar kijkers zich kunnen laten verrassen door jazzmuziek uit Latijns-Amerika. Nieuwsgierigen kunnen deze keer terecht op de pagina www.oostende.be/jazz-en-la-playa-2022.

Gepubliceerd op woensdag 19 januari 2022 14.57 u.