Oostende doet weer mee aan Tournée Minérale

Na het succes van de vorige jaren, slaan de Druglijn en Stichting tegen Kanker weer de handen in elkaar voor een nieuwe ‘Tournée Minérale’.

De campagne roept iedereen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken. Daar zijn goede redenen voor: alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Door mee te doen met de campagne krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gewoonlijke alcoholgebruik. Heel wat deelnemers gaven na de voorbije deelnames aan zich ook effectief beter in hun vel te voelen.

Organisaties, bedrijven, verenigingen, sportclubs, horecazaken … kunnen hun werknemers, klanten, leden en partners uitdagen om allemaal samen mee te doen met de Tournée. Wie een team aanmaakt, kan een gratis toolbox met tips en bekendmakingsmateriaal aanvragen via de website. Bars en restaurants die een toolbox bestellen, verschijnen automatisch op een interactieve kaart op de website. Zo weten de deelnemers waar ze in februari alcoholvrij bediend kunnen worden.

Ook Stad Oostende zet dit jaar opnieuw haar schouders onder dit project en levert extra inspanningen om zoveel mogelijk collega’s warm te krijgen. Wil je zelf de uitdaging aangaan? Dat kan! Schrijf je in via de website www.tourneeminerale.be en ga voor een alcoholvrij februari. Hier kun je ook meer informatie over de campagne vinden.

Gepubliceerd op donderdag 23 januari 2020 9.55 u.