Oostende is de warmste Stad aan Zee

Oostende wil een warme stad zijn voor al haar inwoners. We zijn allemaal Oostendenaar en in deze onzekere tijden is het meer dan ooit belangrijk om steun te vinden bij elkaar. Daarom zette ook de Stad aan Zee zich in voor de Warmste Week.

Na een moeilijk jaar gaat de Warmste Week terug naar de essentie: elkaar helpen en inspireren door middel van mooie initiatieven. Ook binnen Stad Oostende maakten heel wat diensten van de gelegenheid gebruik om iemand een kleine attentie te bezorgen of een ander hartverwarmend initiatief op poten te zetten.

Dankzij de radioshow ‘The Sound of O’ op 23 december werden alle inwoners van onze stad dichter bij elkaar gebracht via livemuziek van Oostendse artiesten en warme verhalen uit de verschillende wijken.

Als centrale punt in de wijk plaatsten de Ontmoetingscentra dan weer kerstbomen met wensen voor de wijkbewoners en versierden ze de ramen van de OC’s met prachtige kerstraamtekeningen.

Focus op positiviteit in de Zorg

Ook onder collega’s werden warme initiatieven genomen. Binnen de directie Zorg van Stad Oostende werd gefocust op positiviteit in deze zware periode. Zieke collega’s van de kinderopvang kregen een kerstwens thuis gestuurd.

Maar ook externe organisaties en burgers werden niet vergeten. In de woonzorgcentra van Stad Oostende werd op de verschillende afdelingen een kaartenmuur gemaakt en binnen Jeugdzorg zorgde een ‘Secret Santa’-actie voor een cadeautje voor elke jongere.

Kinderdagverblijven bakken en knutselen

De Oostendse kinderdagverblijven toonden zich van hun creatieve kant voor de zorgorganisaties in hun buurt. De kinderen maakten kerstkaartjes voor woonzorgcentra Monica, Elisabeth, De 3 Platanen, A. Lacourt en de Boarebreker. Daarna gaven ze de kaartjes af tijdens een van hun wandelingen. Ook AZ Damiaan ontving van de kinderen kaartjes om te verdelen in de Oostendse rusthuizen. De kinderdagverblijven knutselden bovendien kaartjes voor de voedselbank om bij de voedselpakketten te verdelen.

Andere kinderdagverblijven besloten om cakejes te bakken voor de stewards in de winkelstraten, voor de politie, de vuilnisophalers of het team dat maaltijden bereidt in de centrale keuken van de Stad.

Kinderdagverblijf De Ballon wilde de collega’s in OC De Ballon verrassen met zelfgemaakte koekjes en kerstkaartjes. De collega’s besloten om de ‘buit’ te verdelen onder de klanten van het OC die het meest nood hadden aan een opkikker. Ten slotte maakte het kinderdagverblijf ook nog tafeldecoratie voor woonzorgcentrum Duinpieper.

Iedereen telt mee

Stad Oostende wil dat iedereen tijdens een wandeling met zijn bubbel kan genieten van de (kerst)sfeer in onze stad. In het kader van de Warmste Week werden zes werken van The Crystal Ship toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Via www.oostende.be/crystalship vind je filmpjes met gebarentaal en audiodescriptie.

In deze moeilijke tijden willen we binnen Stad Oostende tonen dat we klaarstaan voor elkaar. Iedereen telt mee en al deze initiatieven bewijzen dat des te meer. Stad Oostende wil iedereen bedanken die zich inzet om van Oostende de warmste Stad aan Zee te maken.

Gepubliceerd op donderdag 24 december 2020 0.00 u.