Oostende krijgt dit jaar twee kerstmarkten en is op zoek naar een concessiehouder

Winter in Oostende wordt de volgende drie jaar nog meer gespreid in de stad. Naast Winter in het Park met schaatspiste en kerstchalets in het Leopoldpark, komt er ook een kerstmarkt op het Wapenplein. Toerisme Oostende vzw schrijft nu een nieuwe concessie uit om het volledige concept uit te baten.

Het Leopoldpark in Oostende zal ook deze winter omgetoverd worden in een feeëriek winterpark met kerstchalets en met een drijvende schaatspiste. Samen met Onroerend Erfgoed werd een plan uitgewerkt om ook de komende jaren Winter in het Park te kunnen organiseren, met respect voor de erfgoedwaarde van het Leopoldpark. Hierbij werd ook rekening gehouden met het draagvlak van het evenement voor de inwoners rond het historische stadspark. 

Nieuw dit jaar zal de kerstmarkt zijn op het Wapenplein. Door het organiseren van een tweede kerstmarkt wordt de link gelegd tussen het handelscentrum en het Leopoldpark. Dit zorgt voor een extra en grotere beleving. Deze opstelling zal minstens de volgende drie jaar aangehouden worden. Beide kerstmarkten zullen van start gaan op 1 december 2023 en geopend zijn tot en met 7 januari 2024. 

De maand december is dankzij ‘Winter in Oostende’ de voorbije jaren uitgegroeid tot een toeristische topperiode met heel wat extra overnachtingen. 

Oostende pakte in 2017 uit met een drijvende schaatspiste in het Leopoldpark. Ook dit jaar zullen bezoekers opnieuw kunnen schaatsen op de vijver of een leuk kerstgeschenk kopen in één van de gezellige chalets. Het park zal baden in een gezellige winterse sfeer met extra verlichting en het zal mogelijk zijn om iets te eten en te drinken in een tijdelijke horecazaak in het park. Op vrijdag en zaterdag zal het mogelijk zijn om hier iets te drinken tot 23.00 uur, op andere dagen tot 22.00 uur.

Oostende is voor dit project op zoek naar een concessiehouder, waarbij u de kans krijgt om bij te dragen aan een fantastische winterervaring in Oostende. De concessie heeft als referentie 2023-TO-0005 (te vermelden op alle documenten en in alle communicatie). Geïnteresseerden kunnen de richtlijnen van de procedure terugvinden via volgende link:

https://shorturl.at/kqvVW

Gepubliceerd op dinsdag 23 mei 2023 10.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.