Informatie en inschrijven voor handelaars

Wie komt in aanmerking?

  • Alle lokale ondernemingen met een commerciële hoofdactiviteit in de sectoren van detailhandel, horeca en dienstverlening.
  • Lokale ondernemingen zijn ondernemingen met een fysieke vestiging in Oostende. Het uitbaten van een handels-, of horecazaak of dienstverlening, via een zelfstandig gerant, wordt gelijkgesteld met het zelf uitbaten.
  • De Oostendebon zal niet gebruikt kunnen worden bij de grote supermarktketens in voeding, bij pop-ups of bij financiële en administratieve of vrije beroepen.

Hoe werkt het?

  • Stad Oostende werkt voor de Oostendebon met het Cirklo-systeem van Belfius en The Studio, dat zorgt voor een veilige en vlotte transactie.
  • Deelnemende handelaars zullen een persoonlijke toegang krijgen tot de gratis Cirklo-app om de Oostendebonnen in te scannen. Cirklo kan gebruikt worden met een gewone computer, een tablet of een smartphone. De app werkt via een browser, je hoeft dus geen aparte of nieuwe applicatie te installeren.
  • Als handelaar ontvang je onmiddellijk de waarde van een aankoop in de elektronische portefeuille van de app. Via diezelfde app kan je  wekelijks (automatisch) of dagelijks (manueel) het bedrag in je elektronische portefeuille op een klassieke bankrekening laten storten. Handelaars hoeven hiervoor zelf niet aangesloten te zijn bij Belfius. De overschrijving kan naar om het even welke Belgische bankrekening. Onderaan deze pagina's staan meer technische details over de werking van Cirklo.
  • Op de website van Stad Oostende en van het Economisch Huis Oostende zal vanaf half december een link staan naar de lijst met de deelnemende handelaars.

Deelnemen?

  • Registreer je zaak vóór 15 november 2020 om meteen betalingen met de Oostendebon te kunnen ontvangen. Op 15 november bezorgt Stad Oostende alle gegevens van de geregistreerde handelaars aan Belfius/Cirklo.
  • Belfius zal alle handelaars vanaf 15 november rechtstreeks contacteren. Ze zullen je vragen om het Cirklosysteem te activeren en bezorgen alle info en details over de app waarmee de bonnen gescand kunnen worden en waarmee de betaling geregeld wordt. Er zijn heel duidelijke stappenplannen en een helpdesk om de handelaars te ondersteunen.
  • Later instappen kan ook nog altijd. Tijdens de periode dat de Oostendebon kan gebruikt worden (15/12/2020 - 28/02/2021) bezorgt Stad Oostende één keer per week de lijst met nieuwe registraties aan Belfius. De allerlaatste mogelijkheid om in te schrijven als handelaar, is op 15 januari.

Registreer je hier als lokale onderneming!

Werkingsreglement en handleidingen Cirklo

Reglement Oostendebon.pdf215,1 Kb(pdf)

Cirklo - Handleiding inwisselen elektronische portefeuille1,2 Mb(pdf)

Cirklo - Handleiding betalingen1,3 Mb(pdf)

Cirklo - Handleiding activatie app (vanaf 15/11/2020)1,8 Mb(pdf)

Meer info voor handelaars

Voor meer info en ondersteuning als handelaar kan je terecht bij het Economisch Huis.