Informatie en inschrijven voor handelaars

Wie komt in aanmerking?

  • Alle lokale ondernemingen met een commerciële hoofdactiviteit in de sectoren van detailhandel, horeca en dienstverlening.
  • Lokale ondernemingen zijn ondernemingen met een fysieke vestiging in Oostende. Het uitbaten van een handels-, of horecazaak of dienstverlening, via een zelfstandig gerant, wordt gelijkgesteld met het zelf uitbaten.
  • De Oostendebon zal niet gebruikt kunnen worden bij de grote supermarktketens in voeding, bij pop-ups of bij financiële en administratieve of vrije beroepen.

Hoe werkt het?

  • Stad Oostende werkt voor de Oostendebon met het Cirklo-systeem van Belfius en The Studio, dat zorgt voor een veilige en vlotte transactie.
  • Deelnemende handelaars zullen een persoonlijke toegang krijgen tot de gratis Cirklo-app om de Oostendebonnen in te scannen. Cirklo kan gebruikt worden met een gewone computer, een tablet of een smartphone. De app werkt via een browser, je hoeft dus geen aparte of nieuwe applicatie te installeren.
  • Als handelaar ontvang je onmiddellijk de waarde van een aankoop in de elektronische portefeuille van de app. Via diezelfde app kan je  wekelijks (automatisch) of dagelijks (manueel) het bedrag in je elektronische portefeuille op een klassieke bankrekening laten storten. Handelaars hoeven hiervoor zelf niet aangesloten te zijn bij Belfius. De overschrijving kan naar om het even welke Belgische bankrekening. Onderaan deze pagina's staan meer technische details over de werking van Cirklo.
  • Op de website van Stad Oostende en van het Economisch Huis Oostende kan je de lijst met deelnemende handelaars bekijken.

Deelnemen?

Oostendse handelaars konden zich tot vrijdag 2 april 2021 inschrijven voor de Oostendebon. 

Cirklo installeren na registratie

Als je je als handelaar voor 2 april geregistreerd hebt en goedgekeurd bent, word je rechtstreeks gecontacteerd door Cirklo. Ze zullen je vragen om het Cirklosysteem te activeren en bezorgen alle info en details over de app waarmee de bonnen gescand kunnen worden en waarmee de betaling geregeld wordt. Als je de mail niet terugvindt, kan je Cirklo ook met de link hieronder installeren. Let op, je kan Cirklo pas installeren als je al geregistreerd bent.

Installeer Cirklo na registratie

Werkingsreglement en handleidingen Cirklo

Reglement Oostendebon.pdf215,1 Kb(pdf)

Cirklo - Handleiding inwisselen elektronische portefeuille1,2 Mb(pdf)

Cirklo - Handleiding betalingen1,3 Mb(pdf)

Cirklo - Handleiding activatie app (vanaf 15/11/2020)1,8 Mb(pdf)

Download je affiche

Download en print de affiche en hang hem op een zichtbare plaats in je winkel en/of voor je raam. Zo weten klanten meteen dat ze hun Oostendebon bij jou kunnen besteden.

Affiche Oostendebon voor web6,1 Mb(jpg)

Affiche Oostendebon voor print236,2 Kb(pdf)

Meer info voor handelaars

Voor meer info en ondersteuning als handelaar kan je terecht bij het Economisch Huis.