Fiere Oostendenaars kunnen nog steeds een Oostendevlag aanvragen

Oostendenaars zijn trots op hun stad. Om het Oostendegevoel nog te versterken biedt de Stad haar inwoners gratis een rood-gele Oostendevlag aan. In ruil daarvoor vraagt Stad Oostende om deze vlaggen uit te hangen tijdens enkele belangrijke Oostendse dagen. Al meer dan 400 Oostendenaars hapten toe!

Oostende is niet zomaar een kuststad. Het is de enige echte Stad aan Zee waar er wel altijd iets te beleven valt. Bovendien is Oostende internationaal bekend dankzij de filmische uitstraling, de unieke inwoners en haar rijk gevulde geschiedenis. Kortom, Oostende is een stad om trots op te zijn.

Om het speciale Oostendegevoel te versterken, biedt de Stad de inwoners een gratis rood-gele Oostendevlag aan. Mensen kunnen een exemplaar aanvragen via www.oostende.be/oostende-vlag. Je hoeft hiervoor geen vlaggenmast te hebben. Ondertussen hebben meer dan 400 Oostendenaars een vlag aangevraagd, maar dat aantal kan nog omhoog. De Stad heeft alvast voldoende vlaggen op voorraad.

Door samen de vlaggen uit te hangen op belangrijke dagen, tonen we aan dat we 'Allemaal Oostendenaar' zijn en dat we 'preus' zijn op onze prachtige stad.

Oostendevlag uithangen tijdens belangrijke Oostendedagen

Als tegenprestatie vraagt Stad Oostende om je fierheid te tonen door de Oostendevlag uit te hangen tijdens enkele belangrijke dagen.                                                                                                                                          

De eerstvolgende momenten om je rood-gele vlag te laten wapperen zijn:

tijdens de herdenking van de bevrijding van Oostende in 1944 op vrijdag 8 september 2023 en bij de start van de Oktoberfoor.

Vraag hier je Oostendevlag aan

Gepubliceerd op donderdag 24 augustus 2023 11.37 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.