Oostendse musea openen opnieuw de deuren

Vanaf maandag 18 mei 2020 mogen de musea in ons land opnieuw de deuren openen onder strikte voorwaarden. In Oostende kun je vanaf 19 mei weer terecht in het Stadsmuseum Oostende, Mu.ZEE en Fort Napoleon.

Musea zijn plaatsen van ontmoeting en verbinding. Daarom pleitte de museumsector voor een snelle heropening van de musea, uiteraard op een veilige en gecontroleerde manier. De Nationale Veiligheidsraad is hierin gevolgd en laat toe dat de museum vanaf maandag 18 mei opnieuw hun deuren openen.

Ook in Oostende mogen de musea weer vanaf volgende week. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, werkten de verschillende musea en Stad Oostende een protocol uit op basis van de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Dat protocol houdt rekening met bezoekersspreiding, de sociale afstandsregels en hygiëne.

Vanaf dinsdag 19 mei openen het Stadsmuseum Oostende, Mu.ZEE en Fort Napoleon na een lange sluitingsperiode onder strikte voorwaarden opnieuw de deuren.

Voor Mu.ZEE en Fort Napoleon kunnen tickets zowel telefonisch als online worden besteld, voor het Stadmuseum Oostende enkel telefonisch.

Nieuwe invullingen en verlengde expo's

De heropening van Mu.ZEE gaat gepaard met een nieuwe invulling van de Ensor- en Spilliaert museumvleugel met tal van unieke werken van Leon Spilliaert die nooit eerder werden getoond. In Fort Napoleon wordt de succesvolle doe-expo 'De Waanzinnige Boomhut' verlengd tot 5 juli.

Voor de Mercator en de Amandine is het nog even wachten. De structuur van zowel de Mercator en de Amandine laten jammer genoeg niet toe de opgelegde richtlijnen te volgen waardoor een coronaveilig bezoek voorlopig niet mogelijk is. Er wordt gemikt op een heropening op 1 juli 2020.

Gepubliceerd op vrijdag 15 mei 2020 10.14 u.