Oostendse sportclubs en jeugdbewegingen stappen mee in UiTPAS-verhaal

Na de zomer stappen 44 Oostendse sportclubs en 15 Oostendse jeugdbewegingen ook mee in de UiTPAS. Jongeren met zo'n pas kunnen punten sparen en die omruilen voor tal van voordelen.

Voetbal, skaten, turnen, dansen, karate en tal van andere sporten zitten vanaf september in het aanbod van UiTPAS Oostende. Ook inschrijven bij een Oostendse jeugdbewegingen met de UiTPAS wordt dan mogelijk. Meer dan 44 clubs en 15 jeugdbewegingen engageren zich namelijk om in te stappen in het UiTPAS-systeem. Kinderen en jongeren met een UiTPAS sparen zo bij deze vrijetijdspartners punten en kunnen die ruilen voor tal van voordelen. Jonge Oostendenaars die het minder breed hebben, kunnen via het UiTPAS kansentarief bovendien rekenen op 80% korting op hun lidgeld. De komende jaren zet Oostende extra in op UiTPAS. Met de instap van de sportclubs en jeugdbewegingen krijgen kinderen en jongeren in armoede extra aandacht. Zij ontvangen 80% korting op hun lidgeld en op de inschrijvingsprijs voor kampen, op een automatische manier.

Met de instap van de sportclubs in UiTPAS, wordt het vroegere project 'Sportkans' geïntegreerd in UiTPAS. Wie vroeger ingeschreven was in een sportclub via 'Sportkans', kan dat nu via de UiTPAS aan kansentarief. Ook het project 'Kunstkans' werd geïntegreerd in UiTPAS. UiTPAS biedt de pashouder zo een éénduidig en transparant systeem van voordelen en kortingen.

Vanaf september kunnen kinderen en jongeren hun UiTPAS gebruiken bij de uitgebreide lijst van 44 sportclubs en 15 jeugdbewegingen. Stad Oostende blijft het UiTPAS-aanbod verder uitbreiden en verrijken zodat zo veel mogelijk Oostendenaars op een laagdrempelige manier kunnen deelnemen aan een brede waaier van vrijetijdsactiviteiten. Vijf jaar geleden startte Oostende, als derde Vlaamse stad, met UiTPAS. Er zijn momenteel al 14.940 pashouders in Oostende, wat het succes van dit initiatief aantoont.

Meer informatie over UiTPAS en de deelnemende vrijetijdspartners vind je op www.uitinoostende.be/uitpas

Gepubliceerd op donderdag 4 juni 2020 0.00 u.