Stad Oostende investeert verder in openbare sport- en beweegmogelijkheden

De publieke ruimte is de plek bij uitstek om elkaar te ontmoeten en daarbij is sportbeoefening één van de middelen om te verbinden. Om dit verder te ontplooien, wordt in bijkomende outdoor sporttoestellen geïnvesteerd, zoals het nieuwe Calisthenics parcours op 't Eilandje.

Stad Oostende wil zowel voor jong en oud openbare sportinfrastructuur aanbieden. Zo komen er zeer toegankelijke ‘trappers’ bij zitbanken op plaatsen waar geregeld senioren langskomen en is er al een CrossFit-station in sportpark De Schorre. De stad installeerde nu ook een Calisthenics parcours op  't Eilandje tussen de Spuikom en het kanaal Oostende - Brugge.

Street workout wint snel aan populariteit en heeft tal van voordelen voor wie wil bewegen. Het is gratis en je plant je bezoek wanneer je dat wil, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Je kunt het bovendien perfect combineren met een wandeling of een jogging. Zowel recreatieve als competitieve sporters kunnen zo het genot van buiten sporten (her)ontdekken.

De investering bedraagt in een eerste fase 21.956,69 euro. Ook in de volgende jaren wordt budget vrijgemaakt om outdoor sport- en beweegmogelijkheden te voorzien in de verschillende wijken.

Gepubliceerd op donderdag 9 september 2021 10.17 u.