Opgelet - phishingmails in omloop

Er circuleren frauduleuze berichten en brieven over (energie)premies of teruggave van belastingen.

We kregen melding dat mensen volgend (vals!) bericht ontvingen U komt in aanmerking voor een energiepremie van €250 bij het Energiehuis. Met al uw vragen over energie kunt u voortaan terecht in het Energiehuis van uw gemeente. Om deze premie te ontvangen dient u uw rekening te bevestigen via volgende website ..... Na het voldoen van het identificatieproces ontvangt u de premie zo snel mogelijk op uw rekening."

Op dezelfde manier ontvingen we meldingen over misleidende brochures en brieven betreffende (energie)premies, die een QR-code bevatten om uw rekening te bevestigen. 

Doe dit zeker niet! Een officiële instantie zoals de Vlaamse overheid of uw energiehuis zal u nooit via e-mail, sms, brief of telefoon vragen naar uw wachtwoord, uw bankgegevens of andere persoonlijke en gevoelige gegevens.

Let op dat de aanvraag voor mijn VerbouwPremie uitsluitend via ons online platform kan worden ingediend en niet via een QR-code, de telefoon of dergelijke.

Voor meer informatie over hoe u phishing kan herkennen en rapporteren, zie https://www.vlaanderen.be/consumentenbescherming/phishing

Contact

Energiehuis Oostende

Gebouw
Kantoorbezoek na afspraak (ma - vr : 9u tot 16u)
Torhoutsesteenweg 287 , 8400 Oostende
Tel./GSM
059 33 91 30
energiehuis@oostende.be
Website
www.oostende.be/contactformulier-energiehuis-oostende

Openingsuren

Onze medewerkers helpen je graag verder via
059 33 91 30 of energiehuis@oostende.be
Of gebruik het contactformulier om je vragen door te sturen.

KANTOORBEZOEK OP AFSPRAAK
(ma - vr : 9u tot 16u)
 

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips, advies, diensten en meer!
Lees hier ons magazine 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.