Opleiding Lifeguard Oostende

Hoofdthemas

Word een Lifeguard in Oostende met het Diploma "Redder aan Zee"

Wil je de strandreddingsdienst van Oostende versterken als Lifeguard? Dan is het bezitten van het diploma "Redder aan Zee" een vereiste. De opleiding "Redder aan Zee" heeft als missie om hoogwaardige redders op te leiden die tijdens de zomer onze Vlaamse stranden bewaken. Dit initiatief is uniek voor West-Vlaanderen, de enige Vlaamse provincie die grenst aan de zee. De basisopleiding wordt aangeboden op vier locaties verspreid over de provincie: Oostende, Brugge, Kortrijk en Koksijde. De opleiding wordt afgesloten met een zeezwemproef. 

Daarnaast draagt de opleiding "Redder aan Zee" ook de verantwoordelijkheid voor de kwaliteitscontrole van haar afgestudeerden. Gediplomeerde redders moeten om de drie jaar slagen voor een voorgeschreven bekwaamheidsproef. Het succesvol doorlopen van deze proef is een absolute vereiste voor aanstelling in het daaropvolgende jaar. 

Naast de basisopleiding biedt de opleiding "Redder aan Zee" ook een gespecialiseerde opleiding tot postoverste aan. Het doel van deze opleiding is het vormen van redders die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse leiding van een redderspost. Deze cursus kan alleen worden gevolgd aan het einde van het tweede aanstellingsjaar en omvat een vaarmodule en een praktijkgericht examen, beide afgenomen op dezelfde dag. 

Meer informatie en inschrijvingen: Bezoek de website

Contactgegevens:

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.