Oproep: behandel huisvuilzakken niet met schadelijke stoffen

Steeds vaker krijgt de Stad meldingen van afvalophalers dat huisvuilzakken behandeld werden met azijn of bleekmiddel. Dit is niet alleen schadelijk voor het milieu, het is vooral gevaarlijk voor de ophalers. Stad Oostende vraagt daarom om huisvuilzakken voortaan niet meer te behandelen.

Steeds vaker merken de ophalers van firma Suez dat de aangeboden huisvuilzakken behandeld werden met diverse schadelijke producten zoals azijn, bleekwater, grote hoeveelheden peper of zelfs white spirit. Mensen doen dit om insecten, meeuwen, ratten, katten of ongedierte te verjagen. Maar wie er vooral last van heeft, zijn de mensen die het vuilnis komen ophalen. De producten kunnen in het gezicht en op de huid van de ophalers terechtkomen en zijn extreem irriterend voor de luchtwegen. Dit kan leiden tot ernstige brandwonden of allergische reacties.

Stad Oostende en Suez vragen daarom met aandrang om huisvuilzakken NIET te behandelen met om het even welk product. De zomer staat voor de deur en de medewerkers van Suez dragen dan lichtere beschermingskledij zoals t-shirts met korte mouwen.

Om de veiligheid van de ophalers te garanderen, zullen 'behandelde' zakken vanaf maandag 25 mei een sticker met daarop "niet conform" krijgen en niet worden meegenomen. Stad Oostende en de huisvuilophalers bedanken de Oostendenaars om hiermee rekening te houden.

Gepubliceerd op vrijdag 15 mei 2020 13.38 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.