Dringende oproep naar helpende handen voor wzc Lacourt

Na de corona-uitbraak van vorige week in woonzorgcentrum A. Lacourt, is Stad Oostende op zoek naar extra helpende handen om de bewoners te ondersteunen. Specifiek is er nood aan vrijwilligers met ervaring of een opleiding als zorgkundige of verpleegkundige.

Door de toegenomen coronabesmettingen bij zowel bewoners als medewerkers van woonzorgcentrum A. Lacourt, dreigt er ondanks de ondersteuning van Defensie een personeelstekort. Daarom lanceert stad Oostende een oproep naar helpende handen om de bewoners van A. Lacourt de nodige zorg te kunnen bieden.

Helpende handen gezocht

Stad Oostende is specifiek op zoek naar mensen met een diploma en/of ervaring als zorgkundige of verpleegkundige. Dat kunnen zowel gepensioneerden zijn als mensen met  een vooropleiding als verpleegkundige of zorgkundige die zich op korte termijn meerdere dagen vrij kunnen maken om mee te draaien in wzc A. Lacourt. Ook studenten verpleegkunde of zorgkunde die zich kunnen vrijmaken zijn meer dan welkom om een handje bij te steken.

Kan jij ons helpen? Meld je aan als vrijwilliger

Stad Oostende neemt snel contact op met de vrijwilligers en werkt een planning uit op basis van het aantal aanmeldingen. Uiteraard wordt het nodige professionele beschermingsmateriaal voorzien voor wie als vrijwilliger werkt en gelden ook alle voorzorgsmaatregelen zoals voor het vaste personeel.

Gepubliceerd op donderdag 28 januari 2021 16.51 u.