Opstart maaltijden en hobbyclubwerking ontmoetingscentra

De ontmoetingscentra maken zich klaar om hun werking stapsgewijs te hervatten. Nu de coronacijfers stilaan weer de goede richting uitgaan, zullen ook de maaltijden (vanaf 21 juni), hobbyclubwerking en zaalverhuur voor externe groepen (vanaf 28 juni) in de OC’s heropgestart worden.

De ontmoetingscentra waren sinds oktober vorig jaar gesloten door de coronamaatregelen. Het team van de ontmoetingscentra werd de voorbije maanden ingezet voor onder andere de Sociale Noodlijn, de maaltijdenservice aan huis, de belrondes naar 80-plussers enzovoort. Door de gunstige coronacijfers en de goed lopende vaccinatiecampagne werden sinds 17 mei de terrassen van de OC’s opnieuw geopend en op woensdag 19 mei werden de georganiseerde outdoor sportactiviteiten er heropgestart. Binnenkort komen er extra versoepelingen.

Opstart maaltijden en stopzetting takeaway

Vanaf maandag 21 juni kunnen er opnieuw maaltijden geserveerd worden in de ontmoetingscentra. Dat betekent dat de takeawayservice wordt stopgezet tijdens de week. In het weekend kan er wel nog steeds een takeawaypakket besteld worden die bezoekers telkens op vrijdag kunnen afhalen in het ontmoetingscentrum.

Ook de cafetaria in de OC’s gaat vanaf 21 juni opnieuw open. Bezoekers kunnen er elke werkdag terecht van 9.30 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.30 uur. De buitenterrassen blijven open bij mooi weer. Alle veiligheidsmaatregelen worden gerespecteerd.

Hobbyclubwerking en zaalverhuur externe groepen

Er is ook goed nieuws voor de hobbyclubs en externe groepen die een zaal willen huren in de ontmoetingscentra, want vanaf maandag 28 juni wordt de werking opnieuw opgestart. Voor meer informatie kunnen clubs en bezoekers terecht bij de medewerkers van de ontmoetingscentra.

Als de maatregelen het toelaten, is het de bedoeling om in het najaar opnieuw computerlessen, taallessen en vormingen te organiseren in de ontmoetingscentra.

Gepubliceerd op woensdag 9 juni 2021 16.46 u.