De Grote Keignaert

De Grote Keignaert

Hoofdthemas

De Grote Keignaert ligt net naast Zandvoorde en is een prachtig natuurgebied. Je kan er allerlei vogels spotten. In de omgeving van de Keignaert vind je ook een boeiende flora, met een aantal planten die enkel gedijen in zilte bodems zoals zeebies en zilte rus. Er zijn ook opvallend veel vlinders te spotten zoals het bruin blauwtje, het hooibeestje, en bruine en oranje zandoogjes.

Onlangs werd een nieuwe fietsverbinding aangelegd tussen de Libellaan en de Grintweg, en ook langs de Grintweg kwam er een afgescheiden fietspad.  Verder legde Stad Oostende ook twee platformen aan van waar je de prachtige uitgestrekte Keignaertkreek kan bewonderen. Rondom de skeelerpiste van Zandvoorde werd een wandelverbinding aangelegd, zodat buurtbewoners, joggers en wandelaars nu makkelijker toegang hebben tot deze natuurzone.

De asfaltverharding tussen de skeelerpiste en de Kapittelstraat werd volledig verwijderd. De zone werd een grasland waarin een graspaadje wordt gemaaid voor de wandelaar. Dit geldt trouwens ook voor de verbinding tussen de Libellaan en de Keignaertlaan. Ook daar wordt voor de wandelaar een graspad gemaaid in een ecologisch beheerd grasland.

Loop- en wandelparcours Zandvoorde

Dit volledig bewegwijzerde parcours van 9,23 of 4,17 km start op het Egelplein en leidt je langs het Keignaertstadion, het krekengebied en de Grote Keignaert. De grote lus is grotendeels verhard, de korte lus loopt over een mix van verharde en onverharde ondergrond en is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of kinderwagens.
 

Download hier het plan van het loop- en wandelparcours Zandvoorde293,7 Kb(pdf)

De Grote Keignaert platform