Gebouwen worden oranje belicht in campagne tegen geweld

Steeds meer vrouwen zijn slachtoffer van geweld. In de media duiken regelmatig verhalen op over aanranding of zelfs femicide (vrouwenmoord). Ook geweld binnen het gezin is een probleem dat te vaak onder de radar blijft. Van 25/11 t.e.m. 10/12 brengen we de problematiek daarom extra onder de aandacht

Ben je slachtoffer of getuige van (intrafamilaal) geweld? Bel, mail of chat met 1712 en praat erover. Het is gratis, vertrouwelijk en anoniem.  Meer info op www.1712.be

Het Stadhuis, Kursaal en veel andere gebouwen in België en de rest van de wereld krijgen oranje verlichting in het kader van de internationale campagne tegen geweld ‘Orange the World’.Het Stadhuis, Kursaal en veel andere gebouwen in België en de rest van de wereld krijgen oranje verlichting in het kader van de internationale campagne tegen geweld ‘Orange the World’.

Stad Oostende zal een aantal gebouwen belichten met een oranje spot in het kader van de internationale campagne van de Verenigde Naties ‘Orange the World’. De campagne kwam tot stand in 2014 en vraagt aandacht voor de strijd tegen geweld. De kleur oranje staat symbool voor een betere toekomst zonder geweld. Zowel het Stadhuis als het Kursaal worden in een oranje kleur belicht van 25 november tot en met 10 december 2021. De data zijn niet lukraak gekozen. 25 november is de ‘Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen’ en 10 december is dan weer ‘Internationale Dag van de Rechten van de Mens’.

De vraag om de gebouwen te belichten komt net als vorig jaar van Soroptimist Club en ZONTA Club De Haan- Oostende, twee organisaties die zich inzetten om de status van vrouwen en meisjes te verbeteren. Soroptimist Club organiseert bovendien in dezelfde periode een actie in samenwerking met diverse bloemenzaken uit regio Oostende om de klanten gratis een oranje gerbera te schenken.

Gepubliceerd op dinsdag 23 november 2021 15.25 u.