Organisatie poëzie- en letterenfestival 'Liefde tussen de Lijnen' blikt tevreden terug op een geslaagd cultureel valentijnsweekend

Tijdens het valentijnsweekend van 9 en 10 februari trokken literatuur- en muziekliefhebbers uit alle hoeken van het land naar het jaarlijks festival ‘Liefde tussen de Lijnen’. De combinatie van unieke locaties en gevestigde waarden in de literatuur werden door de deelnemers gesmaakt.

Het programma van ‘Liefde tussen de Lijnen’ bestond uit het vrijdagavondprogramma met ‘Let Love Rule’, de Letterenpromenade op zaterdagmiddag en op zondagochtend het Radio 1 programma ‘Touché’. Vooral de combinatie van een geleide wandeling met professionele gids, de kennismaking met verborgen Oostendse plekjes en de opvoeringen van de auteurs voldeed aan de verwachtingen van het publiek. ‘De Letterenpromenade’ mocht een 130-tal poëzieliefhebbers verwelkomen die op vijf unieke locaties uit de Hospitaalwijk in Oostende genoten van het werk van journaliste Jelle Van Riet, dichter Charlotte Van den Broeck, schrijver Peter Vermeersch, Taal- en letterkundige Maarten Tengbergen en schrijver Koen Peeters en schilder Koen Broucke. De deelnemers kregen een deskundige uitleg over de Oud Hospitaalwijk en trokken langs het Conservatorium aan Zee, de Kunstencampus aan Zee, de Joodse Synagoge, de B&B Fluisterbos, de Boksclub Flandria en Mu.ZEE.

Op zondag kwam het radioprogramma Touché met presentatrice Friedl’ Lesage langs in cc De Grote Post en was auteur, beeldend kunstenares en cultureel ambassadeur van Oostende Charlotte Mutsaers te gast. De band ‘Dez Mona’ zorgde voor een streepje muziek. Wie graag aanwezig was, moest er als de kippen bij zijn, want de live-uitzending was al ruim op voorhand volzet.   

Gepubliceerd op maandag 11 februari 2019 16.05 u.