Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal

Hoofdthemas

Recreatief/Ontspanning

Bingo

Regelmatig wordt er een bingonamiddag georganiseerd. Zin in een leuke en (ont)spannende namiddag? U beleeft een gezellige namiddag en voor de gelukkige winnaars staan leuke prijzen klaar.

Bordspellen met Pierre

Elke woensdag om 14.00 uur (behalve als het bloemschikken is). 

Brei- en haakclub

Elke woensdag om 14;00 uur geeft Mevr. Carmen Vermeire je uitleg over het breien en haken. Kun je al breien en/of haken, dan breng je naalden mee en we beginnen er direct aan. We breien en haken voor: ‘hou het warm’ in de winter en ‘hou het koel’ in de zomer. Heb je restjes wol, breng deze dan gerust langs in het ontmoetingscentrum.

Expo

Op geregelde tijdstippen krijgen kunstenaars en hobbyisten de gelegenheid om hun werken te exposeren in de ontmoetingscentra van Stad Oostende.

Het ontmoetingscentrum biedt geïnteresseerden een gratis locatie, een gratis receptie, een persmededeling naar de verschillende kranten, affiches en uitnodigingen en een informatiemap. Bij verkoop van de werken moet er ook geen commissie betaald worden.

Franse praatgroep

Elke dinsdagmiddag om 14.00 uur is er een Franse Praatgroep met verantwoordelijke Janine Boulanger. Deelname is gratis.

Ontbijt

1 x in de maand op vrijdag om 08.30 uur ontbijt aan 5 euro voor een klein ontbijt en 7,5 euro voor een groot ontbijt. Vooraf inschrijven is verplicht.

Rummikub

Elke donderdag om 14 uur kan je een partij Rummikub spelen. De hobbyclub is steeds op zoek naar nieuwe enthousiaste deelnemers. Je hebt nog nooit Rummikub gespeeld? Geen probleem. De hobbyclubverantwoordelijke Freddy Theys legt de spelregels voor iedereen duidelijk uit en leidt alles in goede banen. Inschrijven op voorhand is niet nodig. Spring gerust eens binnen en beleef een gezellige namiddag.

Smoefel

Elke donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur is er een smoefelactie (2,5 euro exclusief koffie). Tijdens de maanden juli en augustus zijn er ook ijscoupes te verkrijgen aan 3 euro.

Uitstappen

Vanuit de ontmoetingscentra organiseren we meerdere uitstappen per jaar. Deze hebben als doel de sociale en culturele cohesie te bevorderen, ontmoeten en kennis opdoen zijn hier de speerpunten. Betalende uitstappen worden steeds aan een democratische prijs aangeboden om zo een breed en gevarieerd publiek de kans te bieden deel te nemen aan soms unieke uistappen. Geplande uitstappen kunnen steeds teruggevonden worden op de ‘activiteitenkalender’.


Hygiënische zorgen

Douche

Ter ondersteuning van de zelfzorg biedt het lokaal dienstencentrum een douche aan. Zorgbehoevende senioren hebben de mogelijkheid om van deze dienstverlening te genieten samen met hun zelfstandig verpleegkundige. Bij ons is er geen douche aanwezig, maar u kan wel gebruikmaken van een douche in het naburige ontmoetingscentrum "De Boeie".

Tussen 9.00 - 11.30 en 14.00 - 16.30 uur kan u voor één euro van de douche gebruikmaken.  Handdoeken en toiletgerief dienen zelf te worden voorzien.

Manicure, pedicure en schoonheidszorgen

Ook voor manicure, pedicure en schoonheidszorgen kan u terecht in een ontmoetingscentrum. Bij ons is dit niet aanwezig, maar u kan wel een afspraak maken hiervoor in het naburige ontmoetingscentrum "De Boeie".