Oxfam-Wereldwinkel Oostende vzw

Handel is een krachtige hefboom voor duurzame ontwikkeling.

Maar heel wat producenten in het Zuiden krijgen geen eerlijke kans op de wereldmarkt. Daardoor leven ze vaak in armoede.

Oxfam-Wereldwinkels bestrijdt dit onrecht.


Wij verkopen producten van eerlijke handel. We noemen deze producten "eerlijk" omdat een rechtmatig deel van de prijs naar mensen gaat die er recht op hebben: de producent, zijn of haar organisatie. Dit is in de "gewone" handel niet evident. Voedingsproducten vormen de hoofdmoot: meer dan 100 producten (waarvan 30 bioproducten) van 80 leveranciers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Je vindt in onze winkel ook handwerkproducten zoals juwelen, T-shirts, keramiek, glas,… Daarnaast verkopen wij ook boeken, cd's, kaarsen,… ten voordele van milieu-, mensenrechten- en vredesorganisaties.

Maar verkoop is niet het enige wat telt voor ons. Educatief werk en politieke actie zijn even belangrijke pijlers van onze werking.

Oxfam -Wereldwinkel Oostende werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Contact

Dehoorne Roland

Locatie

Oxfam Wereldwinkel Oostende

Torhoutsesteenweg 25 , 8400 Oostende

Deze vereniging is op zoek naar vrijwilligers

Elke nieuwe vrijwilliger krijgt begeleiding en ondersteuning van,  en kan rekenen op de kennis en de ervaring van verschillende vrijwilligers die reeds lang in de winkelwerking meedraaien!

Wij zoeken vrijwilligers voor volgende activiteiten:

Educatie en Vorming

Wij verwelkomen elk vormend initiatief en elke enthousiaste vrijwilliger die kinderen (spelenderwijs) confronteert met de problematiek van eerlijke handel!(2 à 3 mensen)

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.