Parade

Om 16.30 uur start de grote parade op de piste van de renbaan, met Oostendse carnavalsverenigingen Orde van de Kloeffe en Orde van de Wullok, Melody Makers, de OLVO-band en showkorps WIK. Ambiance en spektakel gegarandeerd!

De orde van de Wullok

Elk jaar nemen ze deel aan tal van carnavalstoeten, voornamelijk in West-Vlaanderen met als absoluut hoogtepunt de grote carnavalstoet in Oostende. De laatste drie jaar kaapten ze er telkenmale de eerste prijs weg als mooiste deelnemende groepering. Iets waar de ganse groep terecht fier op is. Het rollend materiaal, bestaande uit een materiaalwagen en een praalwagen, worden onderhouden door “Chefs Karre” Edwin Zeebroek en Glenn Koten, deze laatste is tevens de vaste bestuurder van de sleep.

Orde van de Kloeffe

De huidige Kloeffe bestaat uit een dertigtal leden onder leiding van Glenn Dangreau. De Kloeffe werd terug in het leven geroepen in 2008 door een bouwteam onder leiding van Ronny Vandecasteele en Kurt Dangreau. Ze worden ondersteund door vele vrijwilligers. Nu bestaat het wagenpark uit de prinsenwagen, de pompierwagen en het boeve wagen'tje met tjannie carbon,kloeffewagen. 

Melody Makers

De Melody Makers zijn een muzikale vriendenkring uit Oostende. Ze hebben als doel samen muziek te maken en aan te leren. Jong en oud zijn welkom, traditionele hafabra-instrumenten met een aanvulling van keyboards, gitaar, accordeon, viool, … zorgen dat er verschillende genres van muziek gebracht kunnen worden.

Onder leiding van voorzitter-dirigent Jean-Pierre Severens slaagt de vereniging er telkens weer in de muzikanten en het publiek te boeien.

OLVO- band

OLVO-band

Het Koninklijk Jeugdmuziekkorps Onze-Lieve-Vrouwecollege Oostende (of kortweg de OLVO-Band) is een muziekvereniging verbonden aan het College van Oostende en gaat reeds terug tot 1909 (toen onder de naam “La musique du Collège”). Alle muzikanten zijn of waren ooit leerling aan deze middelbare school. Momenteel telt de groep een zeventigtal leden, waarvan het merendeel tussen de 12 en de 18 jaar oud is.

De OLVO-Band treedt regelmatig op, zowel in binnen- als buitenland. Toeschouwers zien steeds de volledige OLVO-Band aan het werk, maar eigenlijk bestaat ze uit twee groepen: de harmonie en de kliek. De kliek en de harmonie treden als één geheel op in stoeten, bij promenadeconcerten en muziekfestivals. Op een kiosk of een podium, buiten of in een concertzaal, wisselen de twee componenten - kliek en harmonie - elkaar af. Ze brengen, elk met hun eigen karakter, een programma vol variatie, een feest van klank en beweging, dat geen enkele toeschouwer onverschillig laat.

Showkorps WIK

Uitgedost in kleurrijk uniform is Showkorps WIK een graag gezien gast in binnen- en buitenland. Op de pupiter staat pop-, jazz-, rock- en filmmuziek. De moderne strakke drumline springt meteen in het oog en wordt bijgestaan door een uitgebalanceerde harmonieuze brasssectie. Het melodisch percussie-instrumentarium maakt het voorkomen van dit topkorps compleet.

Al sinds 1951 staat Showkorps WIK op de Europese taptoevelden en speelt het keurige en publieksgerichte optochten. Het publiek kijkt, aanschouwt en geniet, want WIK is niet zomaar een voorbij marcherende muziekgroep. De groep staat garant voor een totaalbeleving waar alle zintuigen van genieten. Een vijftien minuten durende show is het jaarlijkse hoogtepunt en het product waar WIK zichzelf telkens mee op de kaart zet als topkorps in België.

Na 40 georganiseerde bandshows, meer dan 1250 optredens in binnen- en buitenland en met een kast vol prijzenbekers, kan het niet anders dat Showkorps WIK een begrip is geworden in de showkorpswereld.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.