Parkeerverbod naar aanleiding van verhuis

Parkeerverbod naar aanleiding van verhuis

Wanneer je verhuist, kan je terecht bij de Lokale Politie Oostende voor twee zaken:

  • Parkeerverbod verhuis
    Wens je een parkeerverbod aan te vragen naar aanleiding van een verhuis, dan kan je dit hier aanvragen. Zo houd je een plaats vrij voor de verhuiswagen en kan je makkelijker laden en lossen. Opgelet: dit kan enkel op een parkeerstrook en niet op de rijbaan, het voet- of fietspad,.... Het aanvraagformulier vind je onderaan deze pagina onder de titel 'Parkeerverbod Verhuis'.
  • Vergunning verhuis
    Wens je echter een verhuis te laten doorgaan op de rijbaan, fiets- of voetpad,... dan heb je een vergunning nodig. Het aanvraagformulier 'Vergunning Verhuis' vind je onderaan deze pagina in de bijlages.

Hoe kan je je aanvraag indienen? Dit kan op twee manieren:

De aanvraag dient minstens vijf werkdagen op voorhand te gebeuren.

Prijzen voor een parkeerverbod
€ 36,50: één verkeersbord en een vrije afstand van 30 meter en dit voor één volledige dag.
€ 7,50: per bijkomende dag.
€ 7,50: per extra verkeersbord.

Nadat je het parkeerverbod hebt aangevraagd, krijg je per post thuis een bevestiging van jouw aanvraag. In deze brief wordt ook het correcte bedrag dat bij je aangevraagde parkeerverbod hoort vermeld, alsook het rekeningnummer waarop dit bedrag moet worden overgeschreven. De betaling kan dus niet cash of via betaalterminal.

De borden worden geplaatst door de technische dienst van de Stad Oostende, twee dagen voor de verhuisdatum of de vrijdag vooraf indien de verhuis op een maandag plaatsvindt. De aanvrager heeft er alle belang bij er zelf op toe te zien dat de borden correct geplaatst staan (het gebeurt immers geregeld dat derden de borden verplaatsen, de borden omver waaien).

Vervolg vergunning
Wanneer je vergunning goedgekeurd is, dan krijg je hier per e-mail een bevestiging van. Het aanvraagformulier, samen met de documenten in de e-mail, staan garant voor jouw vergunning en dienen ter plaatse kunnen voorgelegd te worden op het moment van de verhuis.