Parking Sint-Andreasinstituut ook toegankelijk voor bezoekers van Tuinen van Stene

Door het succes van de Tuinen van Stene is de parkeerdruk in Stene vooral in het weekend aanzienlijk verhoogd. Op vraag van Stad Oostende zal daarom de parking van het nabijgelegen Sint-Andreasinstituut in het weekend toegankelijk zijn.

De prachtige ‘Tuinen van Stene’ hebben er voor gezorgd dat de wijk Stene een heuse metamorfose heeft ondergaan. Deze woonwijk is uitgegroeid tot één van de mooiste groene trekpleisters van de stad. De parkeerdruk in de wijk is hierdoor aanzienlijk verhoogd, vooral in het weekend. Stad Oostende heeft een haalbare oplossing gevonden om dit probleem aan te pakken.

Het schoolterrein van het Sint-Andreasinstituut, waar ook de Basisschool Stene gelegen is, ligt vlakbij de site van de Tuinen van Stene. De parking van het Sint-Andreasinstituut staat leeg tijdens het weekend, terwijl de wijk Stene net dan kampt met een hogere parkeerdruk. Via een wandelpad kunnen mensen voortaan rechtstreeks van de schoolparking naar Stene-Dorp en de Tuinen van Stene.

Op het schooldomein liggen er reeds paden die naar Stene-Dorp lopen via de Tuinen van Stene. Deze veilige doorsteken zorgen voor aangename fiets -en wandelverbindingen en maken mee deel uit van het Groene Lint. Tijdens deze coronatijden kreeg het park een boost aan bezoekers. Heel wat Oostendse wandelaars en fietsers, maar ook heel wat toeristen hebben deze unieke plek (her)ontdekt.

Gepubliceerd op maandag 26 april 2021 0.00 u.