Participatietraject

 

Stad Oostende heeft een succesvol participatietraject Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA) achter de rug.

Op 1 februari 2023 gaf Stad Oostende met de kindergemeenteraad het startschot van het participatietraject. De kindergemeenteraadsleden mochten op een speelse wijze hun mening geven over de opvang en vrijetijdsactiviteiten in Oostende.

Diezelfde maand ging ook het traject voor de ouders en basisscholen van start. Zij konden een digitale bevraging invullen. Ouders die dit wensten, konden zich inschrijven om nadien deel te nemen aan een focusgroep. In deze groep ging de Stad nog wat dieper in op enkele thema‚Äôs.

In maart 2023 organiseerde Stad Oostende een kick-off voor alle vrijetijdsaanbieders die een aanbod hebben voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Tijdens de kick-off kregen alle aanbieders informatie over de nieuwe regelgeving, konden ze vrijblijvend deelnemen aan dialoogtafels en was er de mogelijkheid om een digitale bevraging in te vullen.

Ben je benieuwd naar de resultaten van het participatietraject? Lees hieronder het volledige rapport.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.