Partners

Hoofdthemas

Read this page in English

Stad Oostende werkte in het kader van de stedenband met Banjul, behalve met de Banjul City Council, ook samen met o.a. alle secundaire scholen in Oostende en Banjul, Theater aan Zee, Paulusfeesten, The Crystal Ship, Mbolo, DOC Banjul, Medios, Belgische Zeemacht, hogescholen, universiteiten, Vriendenkring Stadspersoneel, Rode Kruis, Vlaamse Visveiling NV, Women Initiative Gambia, Edward Francis Small Teaching Hospital, Rode Kruis Banjul, Care for Natural, WABSA, Beecause, Department of Parks & Wildlife, Butterfly Pads (Hanne Decloedt).

Enkele concrete voorbeelden :

  • Sinds het prille begin van de stedenband is Medios een partner. Medios financierde al een aantal projecten in het Edward Francis Small Teaching Hospital (o.a. de renovatie van de Female Surgery Ward) en zorgde ook voor heel wat materiële ondersteuning van het ziekenhuis. Samen met Koen en Katelijne De Meester, een aantal sponsors en de Stad Oostende werden in samenwerking met Medios twee ambulances geschonken aan het Edward Francis Small Teaching Hospital en het Rode Kruis in Banjul.
  • Het Vesaliusinstituut neemt deel aan de inleefreizen naar Banjul met de opleiding Optiektechnieken. In dit kader heeft de school al drie maal het ‘Brillen voor Banjul’ project uitgevoerd waarbij oogmetingen worden gedaan bij jongeren in een kwetsbare situatie. Na de oogmetingen maken de studenten en leerkracht de nodige brillen op maat. Ook Mieke Debruycker van Optiek Debruycker heeft zich in dit project geëngageerd, nadat ze al een volledige oogonderzoek unit had geïnstalleerd in het Edward Francis Small Teaching Hospital.
  • Stad Oostende heeft een samenwerkingsovereenkomst met de HBO5 opleidingen verpleegkunde van het Vesaliusinstituut en ZoWe die beiden een campus in Oostende hebben. Stad Oostende ondersteunt en faciliteert stages voor studenten in het Edward Francis Small Teaching Hospital in Banjul.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.