PFAS problematiek omgeving luchthaven: update 27 juni 2023

In een eerder bericht gaven we een stand van zaken over de werkzaamheden in en rond het luchthaventerrein. Ondertussen kreeg de Stad een update.

De resultaten van de stalen van de grond en het grondwater van het luchthaventerrein en omgeving zijn binnen.

Grond

De grond onder en net naast de rijweg op het openbaar domein bevat geen PFAS. De grond op het luchthaventerrein zelf in de omgeving van de geplande werkzaamheden bevat wel PFAS-waarden. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden zal hier rekening mee gehouden worden.

Grondwater

Er is PFAS aangetroffen in de grondwaterstalen. De meetresultaten worden opgenomen in de bemalingsstudie die daar rekening mee zal houden. Deze studie zal dan een aangepaste werkwijze voorstellen.

Er worden nog stalen genomen op het luchthaventerrein zelf om de bemalingsstudie te kunnen verfijnen. Voorlopig liggen de werken op het luchthaventerrein stil tot deze resultaten gekend zijn. Na het bouwverlof volgt daar meer informatie over.

Bekijk de update van 5 juni 2023

Bekijk het bericht van 12 mei 2023

Gepubliceerd op dinsdag 27 juni 2023 0.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.