Piet De Praitere

Piet De Praitere is een Vlaamse acteur, comedian, schrijver en televisiemaker. Na zijn theateropleiding stond hij mee aan de wieg van de Vlaamse comedy.

Zijn comedycarrière begon in 1994 toen hij samen met Gunter Lamoot en Bart Vanneste De Groote Prijs W.P. Stutjens won. Hierdoor kwam hij terecht bij Studio Kafka, een humoristisch radioprogramma op Studio Brussel, waarin hij samenwerkte met onder meer Kamagurka. Uit dit programma ontstond zijn eerste typetje Etienne met het open verhemelte. Daarna volgden een tiental avondvullende soloshows, waarvan De Milfmagneet (2016) de meest recente is. Piet wordt omschreven als een fabuleuze verteller/acteur met eigen stijl: onvoorspelbaar en gracieus.

Als acteur vertolkte Piet verschillende rollen in films en TV-series. In Vlaanderen raakt hij bij het grote publiek bekend als Claude Delvoye, de gladde OCMW-voorzitter uit de succesvolle serie Bevergem.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.