Plaatsing tijdelijke fiets- en voetgangersbrug uitgesteld

Begin februari werd de zogenaamde Konterdambrug afgebroken. De bedoeling was om in de nacht van 23 op 24 februari een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug te plaatsen. Omwille van de recente vrieskou, besliste AWV om de werken nog even uit te stellen.

In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 februari werd de brug in de gemeenteweg Oprit (beter gekend als de 'Konterdambrug') over de A10 in Oostende afgebroken. Er was voorzien om de tijdelijke fiets- en voetgangersbrug te plaatsen in de nacht van 23 op 24 februari. Die datum zal noodgedwongen opschuiven naar een latere datum.

Normaal gezien zouden er betonneringswerken gebeuren ter hoogte van de landhoofden van zodra de Konterdambrug zou zijn afgebroken. Maar omwille van het langdurige vorstweer konden die werken niet meteen opstarten. Ondertussen kreeg de aannemer beter zicht op de landhoofden (doordat de brug verwijderd werd) en werd vastgesteld dat er eerst bijkomend studiewerk moet gebeuren om die betonneringswerken kwalitatief te kunnen uitvoeren. Daarom besliste AWV om de werken nog even uit te stellen.

Op dit moment is er nog geen zicht op de uitvoeringsdatum.

Meer info op www.wegenenverkeer.be/ 

Gepubliceerd op dinsdag 23 februari 2021 10.00 u.