POT Up infoavond bij Antenne

Zin om je eigen product te bedenken? Zin in gratis workshops? Kom dan zeker naar de info sessie van POT Up op donderdag 29 maart!

POT Up startte in 2021.  Antenne organiseerde twee dialoogtafels  waar ze met een 50-tal Oostendenaars in gesprek gingen over het bereiden en bewaren van voedsel. Tijdens deze dialoogtafels bleek al meteen dat de deelnemers heel wat ervaring en kennis hadden. Uit een groep van 42 enthousiastelingen werden tien Oostendenaars met een passie voor eten geselecteerd.

De tien Oostendenaars zetten hun verhalen en voedselrestjes om in originele recepten, allemaal in een bokaal. Met inspiratie uit hun jeugd, grootmoeders recepten of hun thuisland ontdekten ze een overvloed aan kennis om voedselverspilling tegen te gaan.

POT Up gaat over meer dan recepten. Met POT Up wil Stad Oostende duurzame en lokale voedselverhalen brengen in een potje.

Elke POT Up is het resultaat van een creatieproces met nieuwkomers en mensen met wortels in Oostende. Samen creƫren ze nieuwe producten op basis van lokale ingrediƫnten, reststromen, eigen accenten en creatieve bewaartechnieken.

Ook zin om je eigen product te bedenken? Zin in gratis workshops? Kom dan zeker naar de info sessie van Pot Up op donderdag 29 maart van 19.00 tot 20.30 uur!

Inschrijven kan via gilles.frere@oostende.be  of 059 59 11 99.

Wil je ons meteen al eens laten proeven van jouw toprecept? Breng het zeker mee.

POT Up is een project van Antenne/Stad Oostende en EIT FOOD. 

Gepubliceerd op woensdag 7 februari 2024 17.03 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.