Poëziewedstrijd

De inschrijvingen voor de 10de poëziewedstrijd zijn van start gegaan!

Creatievelingen met een vlotte pen, een spraakmakende woordenschat en een portie lef kunnen zich van hun beste kant laten zien met een zelfgeschreven gedicht.
Wie graag zijn meest intense gevoelens, diepste gedachten of een tussendoor-verhaaltje wil neerschrijven, kan zich uiten in een zelfgeschreven gedicht. Laat de woorden vloeien, je klavier rammelen of je pen spetteren en neem deel aan de tiende editie van de poëziewedstrijd.

Tot 1 november 2017 kan iedereen één of twee ongepubliceerde Nederlandstalige gedichten -met een maximale lengte van een A4-pagina- inzenden bij de dienst Cultuur. Krijg met jouw gedicht een plaatsje op onze hall of fame en maak kans op enige roem. Bovendien ontvangt de laureaat 3.000 euro, de tweede prijs bedraagt 1.500 euro en de derde prijs telt 750 euro.

De jury bestaat uit Frank Decerf, Hester Knibbe, Koen Stassijns, Lies Van Gasse, Ivo van Strijtem, Geert Van Istendael en Koen Vergeer. De voorzitter van de jury is Ivo van Strijtem. De schepen van Cultuur is ere-voorzitter. Martine Meire, directeur-cultuurbeleidscoördinator, is secretaris van de jury. Blaas deze kenners van hun sokken en verbaas hen met jouw eigen stukje poëzie.

De Proclamatie vindt plaats in januari 2018.

Het reglement is te verkrijgen bij de dienst Cultuur of je kan het hieronder in pdf downloaden.

Gedichten kunnen conform het reglement verzonden worden per e-mail naar poeziewedstrijd@oostende.be of per post naar Poëziewedstrijd, dienst Cultuur Oostende, Stadhuis, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende.


Meer info bij de dienst Cultuur, T 059 56 20 16, poeziewedstrijd@oostende.be

Een organisatie van de dienst Cultuur in samenwerking met Bibliotheek Kris Lambert.