Strijkatelier

Bij heel wat gezinnen is er nood aan strijkhulp. In het Strijkatelier kan je daarvoor terecht. Ze werken volgens hetzelfde principe van de dienstencheques, waarbij één dienstencheque recht geeft op één uur strijk. Eén dienstencheque kost €9,00 en na fiscale aftrek nog €6,30.

Alles strijken

Er worden aan alle kledingstukken een vast aantal minuten toegekend waardoor de klanten van het Strijkatelier steeds zicht hebben op wat er zal aangerekend worden. Eén dienstencheque staat voor 60 minuten. De klanten krijgen steeds een overzicht van hun tegoeden. De medewerkers strijken op professionele apparatuur en met grote zorg dan ook hemden, bloezen, broeken, t-shirts en andere kledij. Ook beddengoed, lakens en handdoeken worden gestreken.  Het Strijkatelier richt zich niet enkel tot de bestaande klanten van ’t Poetshuis; iedereen is welkom ook wie niet in Oostende woont.

Hoe inschrijven

Als gebruiker van dienstencheques:

Wij helpen je graag bij jouw inschrijving!


Je kunt jouw te strijken was brengen naar :

Strijkatelier

Edith Cavellstraat 15
(centrale campus Sociaal Huis)
De ingang bevindt zich naast de parkeertoren.
8400 Oostende
059 43 72 54
info@poetspuntoostende.be

Openingsuren

  • Maandag : 8.00 – 12.00 uur en 14.00 – 18.00 uur
  • Dinsdag : 8.00 – 12.00 uur en 14.00 – 18.00 uur
  • Woensdag : 8.00 – 12.00 uur
  • Donderdag : 8.00 – 12.00 en 14.00 – 18.00 uur
  • Vrijdag : 8.00 – 12.00 uur en 14.00 – 18.00 uur

Op woensdagnamiddag is het strijkatelier gesloten


Voor welke activiteiten?

Strijken van alle huishoudelijke linnen (bloezen, hemden, broeken, T-shirts, beddengoed, tafellakens, handdoeken, …)

Hoe werkt het?

Je brengt je mand wasgoed binnen. 2 werkdagen later kan je de gestreken was weer afhalen.

Elk kledingstuk krijgt een aantal punten. 1 dienstencheque is 60 minuten. Er wordt gekeken welke kledij je wasmand bevat en bij het afhalen van de gestreken was betaal je met dienstencheques volgens het aantal vooropgestelde minuten.

Als er bijvoorbeeld voor 130 minuten is gestreken, moet je 2 dienstencheques geven en heb je een tegoed van 10 minuten die bij de volgende wasmand wordt verrekend.

Wat kost het?

€9,00 per dienstencheque. Eén dienstencheque geeft recht op 1 uur strijkhulp of 60 minuten. Er wordt geen rekening gehouden met het inkomen. Iedereen betaalt dezelfde prijs.

Er worden geen administratiekosten doorgerekend aan de klant.

Belastingvoordeel

Je hebt recht op een belastingvermindering van 30% op de totale aankoopwaarde van de dienstencheque. Uiteindelijk betaal je slechts €6,30 per dienstencheque.

Voor wie?

Elke privépersoon kan terecht in het strijkatelier om het wasgoed te laten strijken.

Hoe bestellen?

  • Na de inschrijving als gebruiker van dienstencheques bij de firma Sodexo ontvang je een bevestiging alsook jouw inschrijvingsnummer.
  • Je kan dan dienstencheques bestellen via overschrijving op het bankrekeningnummer dat vermeld staat op je bevestigingsbrief.
  • Je bestelt minstens 10 dienstencheques per keer.
  • Vermeld enkel je gebruikersnummer als mededeling bij de overschrijving.

Bel ons gerust op, we geven je graag de nodige informatie en helpen je verder waar nodig.

Parkeerplaatsen

Voor de klanten van het Strijkatelier zijn er twee voorbehouden parkeerplaatsen. Zo kan je de was brengen en afhalen zonder parkeerproblemen. De parkeerplaatsen bevinden zich aan de oprit tussen het Sociaal Huis en de parkeertoren naast het Vesaliusinstituut.