Toegankelijk fietsen en wandelen

Fietsroutes

Westkans onderzocht de toegankelijkheid van het Fietsnetwerk Kust en bracht in elke gemeente een toegankelijke fietslus in kaart. Op www.iedereenfietst.be vindt u alle beschikbare lussen en kunt u zelf een traject samenstellen.

De toegankelijke fietslussen staan ook op de kaart van het Fietsnetwerk Kust, die u kunt bestellen bij Westtoer, en zijn terug te vinden op West-Vlinderen, de website en mobiele applicatie van Westtoer.

Fietsverhuur

De Provincie West-Vlaanderen verhuurt aangepaste fietsen.

Ook Oostende verhuurt aangepaste fietsen voor mensen met een beperking.

Voor wie minder of niet mobiel is, en toch Oostende wil ontdekken, biedt de Stad enkele aangepaste fietsen aan. Via het Fietspunt aan het station zijn er twee rolstoelfietsen (1 elektrisch model en 1 gewoon model) ter beschikking van mensen met een beperking en hun begeleider. Voor wie met een visuele beperking kampt, kan de tandem een oplossing zijn.  Dankzij deze fietsen worden ook de Zeedijk, het Maria-Hendrikapark en de fietspaden toegankelijker. Er is ook een de hippocampe: een vrijetijdsrolstoel voor strand en natuur.

De rolstoelfietsen zijn heel gebruiksvriendelijk. Zo is bijvoorbeeld het zitje vooraan vlot los te koppelen zodat de gebruiker onderweg ook even op een terrasje tot rust kan komen en genieten.
Voor mensen die met de trein naar Oostende komen en slecht te been zijn, kunnen de rolstoelen die Fietspunt verhuurt een hulp zijn.

De rolstoelfietsen, de hippocampe en de tandem worden verhuurd aan 10 euro voor een halve dag en 15 euro voor een hele dag.

De rolstoelen worden verhuurd aan 5 en 8 euro.

Het Fietspunt aan het station van Oostende is elke werkdag open van 07.00 tot 19.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 tot 21.00 uur. Tussen Kerstdag en Nieuwjaar gesloten.

Voor info/reservering: 0475/69.61.48 (fietspunt Oostende).Wandelroutes

Westkans onderzocht de toegankelijkheid van de Kustwandelroute en selecteerde vijf toegankelijke lussen. Op www.iedereenfietst.be vindt u de wandellussen. Alle toegankelijke trajecten zullen op de volgende druk van de brochure aangeduid staan.