YOUCA Action Day

Scholieren werken 1 dag ten voordele van een project in het Zuiden

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren, die hen stimuleert om engagement op te nemen en samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Elk jaar in oktober organiseert Zuiddag de campagne Work for Change. Scholieren tussen 15 en 20 jaar kruipen dan voor één dag in de kleren van beroepskrachten. Hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

Op donderdag 19 oktober 2017 wordt opnieuw de Zuiddag georganiseerd. Dit is een dag waarop meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse scholieren meewerken met beroepskrachten en hun loon van die dag afstaan aan een project in het Zuiden.  

Stad Oostende springt mee op de kar

Stad Oostende werkt graag mee aan de Zuiddag. Bij de stadsdiensten en het Sociaal Huis wordt elk jaar een oproep gelanceerd om plaats vrij te maken voor scholieren. Elk jaar gaan er 20 scholieren in oktober aan de slag, een belangrijke bijdrage aan Zuiddag.

Op donderdag 19 oktober 2017 is Youca aan zijn twaalfde editie toe. Jongeren uit heel Vlaanderen en Brussel ‘spijbelen’ één schooldag om te gaan werken voor een goed doel. Hun vergoeding gaat naar een jongerenproject in het Zuiden.
Werkgevers kunnen een of meerdere jobs posten op www.zuidddag.be en zo hun deelname aan Zuiddag bekend maken.

Ben jij student van het vierde middelbaar of hoger en neemt jouw school deel aan Zuiddag, houd dan de website www.zuiddag.be in het oog en ga vanaf 1 september op zoek naar jouw droomjob!

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.