Trots op je geërfd goed?

Heel wat mensen bezitten mooie erfstukken. Met het erfgoedproject ‘Geërfd goed’ focust de dienst Cultuur van Oostende op de verhalen achter zo’n erfstukken. Een schilderij, vaas of een stuk speelgoed kan écht waardevol zijn, en dan niet zozeer in financiële termen, maar omdat je ze kreeg of erfde van een dierbare of omdat je er warme herinneringen aan hebt. Die voorwerpen brengen het verleden tot leven in treffende verhalen.

Ook trots op je ‘Geërfd goed’?

Ook ooit iets geërfd waar je ongelofelijk trots op bent? Roept dat gekoesterd goed mooie herinneringen bij jou op? Wil je jouw verhaal met ons delen? Dan zoeken wij jou! We zetten jou en je favoriete voorwerp professioneel op de foto en registreren het verhaal achter je voorwerp. Daarna brengen we alle verhalen samen.

Volg de Facebookgroep ‘Geërfd goed’ en Oostende Cultuurstad

Laat het iedereen weten!

  1. We plannen een nieuwe opnamesessie in het kader van ‘Geërfd goed’ op zaterdag 28 oktober 2017 in de Conferentiezaal van het stadhuis van Oostende. Schrijf je in via www.oostende.be/inschrijven.
  2. Post een trotse foto van jezelf met je favoriete geërfd goed op Instagram met de hashtag #erfgoedtrots of op de Facebookgroep ‘Geërfd goed’.

 Download de app Questl, kies ‘Geërfd goed’, scan de QR-code met je smartphone en luister naar het verhaal achter Arnes zelfgemaakte medaillon.

Voor meer informatie over de digitale erfgoedroutes van de dienst Cultuur kan je terecht op www.oostende.be/erfgoedroutes.

 

Er is nog meer...

Op 24 oktober 2017 kadert de maandelijkse lezing van Zilverunief binnen het project ‘Geërfd goed’. In oktober kan je ook de digitale tentoonstelling ‘Geërfd goed’ in Bibliotheek Kris Lambert ontdekken. 

 

Foto's: © Yvon Poncelet