Holebifoon en andere info

Je kan bij de Holebifoon terecht voor alle info en vragen rond homo- en biseksualiteit. Dat kunnen vragen zijn naar informatie of een opvang- of crisisgesprek. De Holebifoon is telefonisch bereikbaar op maandag en donderdag van 18.00 tot 22.00 uur en op woensdag van 14.00 tot 22.00 uur op het gratis telefoonnummer 0800/99.533 (behalve op feestdagen). Je kan je vragen ook via e-mail stellen: vragen@holebifoon.be of een kijkje nemen op de website www.holebifoon.be. 

Sensoa, het Vlaams Service- en Expertisecentrum voor Seksuele Gezondheid en HIV, informeert en sensibiliseert de hele Vlaamse bevolking over seksuele gezondheid. Sensoa organiseert ook de Veilig Vrijenlijn. Op het nummer 078/15.15.15 kan iedereen terecht met alle (persoonlijke en minder persoonlijke) informatievragen over veilig vrijen. Niet alleen vragen over hiv/aids en seksueel overdraagbare aandoeningen, ook vragen over anticonceptie krijgen een antwoord. De dienst beschikt tevens over een website met interessante informatie voor holebi’s: www.sensoa.be.

Personen die op zoek zijn naar hun fundamentele genderidentiteit (transseksuelen en transgenderpersonen) en wensen hierbij geholpen te worden, kunnen terecht in het Centrum voor Seksuologie en Genderproblematiek in Gent, T 09/332.60.23 of via info@uzgent.be.