Programma
Het programma zag er als volgt uit.
- 19.00 uur: Verwelkoming
Situering voedselstrategie ‘Oostende Oogst’ door Silke Beirens, schepen van Mens en Milieu. - Key-note: het culinair ondernemerschap en de voedsel filosofie van Seppe Nobels.
Seppe Nobels, ken je misschien van Restaurant Misverstand in Oostende, van zijn groene Michelin ster, van zijn restaurant Graanmarkt 13, of zijn culinair-sociale projecten InstroomArt en ’t Gasthuis. Wat drijft Seppe als culinair ondernemer? - Innovatieve voedselondernemers bij de buren
Kopje Zwam (Brugge): na oesterzwammen en microgroenten brengt Kopje Zwam nu Seichou op de markt. Ook benieuwd?
Foodatelier César legt de relatie tussen lokale voedselteelt, het bereiden van voeding en de consumptie ervan. En dat met een focus op gezonde schoolmaaltijden, met de fiets naar school gebracht. - Pitch sessie 'Passion for Food' in Oostende
Revi Food: ‘We love seafood’ is de slogan, maar Revi Food ontwikkelde samen met partners, ook een reeks duurzame, plantaardige producten.
Amy & Mary: de ijsjes van Amy & Mary streven naar een lokale en korte ingrediëntenlijst – zonder stabilisatoren, kleurstoffen of chemische toevoegingen. De verwerking gebeurt in de eigen keuken. - 21.00 - 22.00 uur: netwerking & receptie
Presentaties
Bekijk hieronder nog eens de presentaties van de verschillende sprekers tijdens het Voedselforum van 5 november 2024.
- Kopje Zwam
Bekijk hier de presentatie - Foodatelier César
Bekijk hier de presentatie - Revi Food
Bekijk hier de presentatie - Amy Mary
Bekijk hier de presentatie
Achtergrondinformatie
Vijf voedselondernemers nemen ons mee in hun verhaal.
Het voedselforum zoomt dit jaar in op ondernemerschap en innovatie in voeding. Ondernemers uit andere steden brengen hun inspirerend verhaal. Hoe zijn ze van idee naar uitvoering gekomen? Wat zorgt er voor dat een nieuw initiatief een succes wordt? En welke problemen kwamen ze tegen? Hoe werken ze samen, met private partners, maar ook met de steden waar ze werken?
Downloads
- Kopje Zwam.pdf 7,2 Mb
- Foodatelier Cesar.pdf 1,7 Mb
- Revi Food.pdf 2,6 Mb
- Amy Mary.pdf 1 Mb