Presentaties Voedselforum 2024

Programma

Het programma zag er als volgt uit.

  • 19.00 uur: Verwelkoming
    Situering voedselstrategie ‘Oostende Oogst’ door Silke Beirens, schepen van Mens en Milieu.

  • Key-note: het culinair ondernemerschap en de voedsel filosofie van Seppe Nobels.
    Seppe Nobels, ken je misschien van Restaurant Misverstand in Oostende, van zijn groene Michelin ster, van zijn restaurant Graanmarkt 13, of zijn culinair-sociale projecten InstroomArt en ’t Gasthuis. Wat drijft Seppe als culinair ondernemer?

  • Innovatieve voedselondernemers bij de buren
    Kopje Zwam (Brugge): na oesterzwammen en microgroenten brengt Kopje Zwam nu Seichou op de markt. Ook benieuwd?
    Foodatelier César legt de relatie tussen lokale voedselteelt, het bereiden van voeding en de consumptie ervan. En dat met een focus op gezonde schoolmaaltijden, met de fiets naar school gebracht.

  • Pitch sessie 'Passion for Food' in Oostende
    Revi Food: ‘We love seafood’ is de slogan, maar Revi Food ontwikkelde samen met partners, ook een reeks duurzame, plantaardige producten.
    Amy & Mary: de ijsjes van Amy & Mary streven naar een lokale en korte ingrediëntenlijst – zonder stabilisatoren, kleurstoffen of chemische toevoegingen. De verwerking gebeurt in de eigen keuken.

  • 21.00 - 22.00 uur: netwerking & receptie

Presentaties

Bekijk hieronder nog eens de presentaties van de verschillende sprekers tijdens het Voedselforum van 5 november 2024.


Achtergrondinformatie

Vijf voedselondernemers nemen ons mee in hun verhaal. 

Het voedselforum zoomt dit jaar in op ondernemerschap en innovatie in voeding. Ondernemers uit andere steden brengen hun inspirerend verhaal. Hoe zijn ze van idee naar uitvoering gekomen? Wat zorgt er voor dat een nieuw initiatief  een succes wordt? En welke problemen kwamen ze tegen? Hoe werken ze samen, met private partners, maar ook met de steden waar ze werken?

Lees hier meer over de sprekers

Terug naar de eventpagina

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.