Project Gerechtsplein

Het Gerechtsplein werd met de hulp van buurtbewoners tijdelijk heringericht. Dat gebeurde naar aanleiding van het project Beter in 't Westerkwartier.

De wijk Westerkwartier is met ongeveer 16 000 inwoners de dichtstbevolkte wijk van Oostende. Het aantal inwoners is er de voorbije tien jaar sterk toegenomen. Er wonen veel grote jonge gezinnen, maar ook een grote groep senioren. De sterke bevolkingsgroei zorgt ervoor dat de publieke ruimte beperkter is dan in andere wijken van de Stad.

Wijkbewoners gaven aan dat ze meer groen wilden in de wijk met ruimte voor ontmoeting, rust en ontspanning. Na een intensief inspraakproject, maakte de Stad samen met Urban Connector, een innovatie- en adviesbureau voor duurzame steden en warme buurten, een plan voor het Gerechtsplein. De Stad, het AGSO, buurtbewoners en wijkorganisaties bundelden de afgelopen weken hun krachten om het plein in te richten.

Het Gerechtsplein kreeg enkele zitelementen, extra beplanting, een strandcabine met zomerterras en er is een dôme als eyecatcher. Elke woensdagnamiddag zal er een koffiekar en zomerterras op het plein staan om ontmoeting tussen buurtbewoners te bevorderen. Zeker welkom dus! 

Beter in ‘t Westerkwartier

De tijdelijke opstelling van het Gerechtsplein blijft staan tot eind september. Op basis van observaties, signalen en reacties van buurtbewoners zal de Stad de opstelling evalueren en krijgt de Stad zicht op de mogelijkheden voor het plein zowel op korte als lange termijn.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.