Raamverkoop toegelaten tot heropening horeca

Stad Oostende laat lokale horecazaken vanaf vrijdag toe om over het hele grondgebied aan raamverkoop te doen, op voorwaarde dat ze dit coronaveilig en zonder afvaloverlast kunnen organiseren. De handelaars mogen bovendien ook hun sanitair ter beschikking stellen.

Met de paasvakantie en het lenteweer in zicht, besliste Stad Oostende om raamverkoop bij de lokale horeca--inrichtingen toe te laten. Een burgemeestersbesluit maakt dit mogelijk vanaf vrijdag 26 maart tot de horeca opnieuw mag openen.

Vuilnisbakken plaatsen en wachtrijen organiseren

Via raamverkoop kunnen handelaars voeding (ijsjes, snacks...) en warme en koude dranken te koop aanbieden aan passanten. Er zijn wel enkele voorwaarden. Zo mag er geen alcohol worden verkocht, dat mag enkel bij take-away van volledige maaltijden die ingepakt zijn en niet ter plaatse geconsumeerd worden. (Alcohol verkopen bij meeneemmaaltijden mag ook slechts tot 20.00 uur).

De raamverkoop moet op een coronaveilige en nette manier verlopen. Daarom moeten uitbaters steeds voldoende vuilnisbakken ter beschikking stellen zodat de raamverkoop niet voor extra zwerfvuil zorgt.

Om samenscholingen te vermijden, vraagt de stad aan de uitbaters om zelf een duidelijke wachtrij met voldoende afstand te organiseren. Mensen mogen ook niet ter plaatse blijven staan of zitten, de bedoeling is dat ze zich na hun aankoop onmiddellijk verspreiden.

Toiletten mogen open

De handelszaken mogen bovendien hun sanitair ter beschikking stellen van hun klanten, onder strikte hygiënische voorschriften en met aandacht voor de geldende coronamaatregelen.

Gepubliceerd op dinsdag 23 maart 2021 9.15 u.