Warm je huis sneller op met radiatorventilatoren

Met een radiatorventilator verwarm je jouw kamer twee keer zo snel op. Hierdoor zal je ongeveer 1/5 minder energie nodig hebben. Je bespaart dus niet enkel op energie/verwarming, maar je zal dit ook merken op je energiefactuur.

Wat is een radiatorventilator?

Een radiatorventilator monteer je eenvoudig aan je radiator. Wanneer de sensor (met een magneetbevestiging) van de radiatorventilator waarneemt dat de verwarming opwarmt, zal de radiatorventilator opstarten. Zo blaast de radiatorventilator de warme lucht vanuit je verwarmingstoestel versneld en gelijkmatig in je kamer.

Voor wie zijn deze radiatorventilatoren?

Er bestaan verschillende merken en types. Radiatorventilatoren zijn geschikt voor de meeste radiatoren. Ze zijn energiezuinig en hebben vaak slechts een vermogen van 0.5/0.6 W nodig. Hierdoor is het een milieuvriendelijk oplossing.

Je hebt wel een stopcontact dichtbij je radiator nodig.

Een extra winst …

Vaak staan cv-ketels op een te hoge temperatuur. Het verlagen van de watertemperatuur van de cv-ketel is goed voor je energiefactuur. Dit wordt vergemakkelijkt door gebruik te maken van een radiatorventilator, waardoor extra besparing mogelijk is.

Nota : De watertemperatuur van de cv-ketel kan verlaagd worden. Deze voor het warm water uit de kraan moet minimum 60 graden hebben.

Je kunt een radiatorventilator vinden in de betere doe-het-zelf zaken of online winkels.

Heb je vragen over energie en geld besparen, contacteer ons. We helpen je graag verder.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.