Randparking Maria-Hendrikapark tijdelijk gesloten vanaf 9 november

Tijdens de week van 9 november 2020 starten er werkzaamheden op de randparking nabij het Maria-Hendrikapark. Het zijn voorbereidende werken (archeologisch onderzoek) voor de bouw van een nieuwe randparking. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt de parking afgesloten tot 23 november.

Een tijdje geleden maakte Stad Oostende plannen bekend voor de heraanleg en uitbreiding van de randparking nabij het Maria-Hendrikapark (Iependreef). Ter voorbereiding van deze werken wordt vanaf 9 november gestart met archeologisch onderzoek ter plaatse.

De bedoeling van de werken is om na te gaan of er zich archeologisch waardevol materiaal in de bodem van de site bevindt. Daarom zullen er ook proefsleuven worden gemaakt die aansluitend weer worden geasfalteerd. Momenteel is de opmaak van het bestek en de procedure voor toewijzing van de werken volop aan de gang. In de loop van 2022 zou de bouw van de nieuwe parking van start moeten kunnen gaan.

Naar aanleiding van het archeologisch onderzoek wordt de parking van 9 november tot 23 november afgesloten en kan er dus tijdelijk niet geparkeerd worden. Let wel, de timing is onder voorbehoud van goede weersomstandigheden en een vlot verloop van de werken. De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Illustratie: (c) Beeldbank Kusterfgoed

Gepubliceerd op dinsdag 13 oktober 2020 8.54 u.