Reading challenge 2019

Is één van je voornemens voor 2019 om meer boeken te lezen? De bib daagt jullie in 2019 uit met een Reading challenge! Ga jij de uitdaging aan?

Is één van je voornemens voor 2019 om meer boeken te lezen? Met dit doel voor ogen maakten we in de bib een reading challenge: een speelse manier om je aan je voornemen te houden.

Wat houdt het precies in?

We hebben een lijstje gemaakt met twaalf thema’s, voor elke maand één. We dagen je uit om elke maand een boek te lezen over een bepaald thema. Zo houd je je niet enkel aan je voornemen om meer boeken te lezen, maar leer je ook nog eens andere genres en thema's ontdekken. Voor wie echt geen tijd heeft om elke maand een boek te lezen: je kan gerust één of meerdere maanden overslaan. Het belangrijkste is tenslotte het plezier van het lezen zelf. We maken er geen wedstrijd van.

De uitdagingen

 1. Lees een boek over Oostende of van een Oostendse auteur
 2. Lees een (auto)biografisch werk
 3. Lees een boek van een auteur jonger dan 30
 4. Lees een bekroond boek
 5. Lees een grappig boek
 6. Lees een ‘verboden’ boek
 7. Lees een boek dat zich afspeelt aan zee
 8. Lees een waargebeurd verhaal
 9. Lees een graphic novel
 10. Lees een sprookje
 11. Lees een boek waarin muziek een rol speelt
 12. Lees een boek uit een land waar je nog nooit bent geweest

 

Inspiratie opdoen en leeservaringen delen

In onze facebookgroep 'Reading challenge 2019' kan iedereen die meedoet elkaar aanmoedigen, leestips en leeservaringen delen. Ga jij de uitdaging aan? Maak je dan snel lid van de groep.  

Om jullie op weg te helpen maken we in januari op het gelijkvloers ook een themastand waar je enkele leestips voor de verschillende thema's kunt vinden.

Veel leesplezier!

 

Gepubliceerd op maandag 7 januari 2019 14.45 u.