Rechtenverkenning - Hoe kunnen we je helpen?

Hoofdthemas

Wij kunnen je helpen!

Heb je het gevoel dat je moeilijk rondkomt op het einde van de maand? Wordt het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen?

We zoeken samen met jou naar een oplossing!

We zullen samen met jou een uitweg zoeken om op termijn je inkomsten opnieuw te doen stijgen en/of de uitgaven te doen dalen, zodat er opnieuw budget over kan zijn op het einde van de maand.

We gaan hierbij vooral op zoek naar de rechten die je hebt. Het gaat om meer dan centen alleen. Je kan bijvoorbeeld recht hebben op een UiTPAS aan kansentarief, zodat je voordelig kan participeren aan tal van vrijetijdsmogelijkheden.

Meld je digitaal aan om een afspraak aan te vragen:

Doe een digitale aanmelding

Een afspraak met de dienst Rechtenverkenning in de campus Edith Cavell van Stad Oostende kan je ook telefonisch maken op volgende momenten:

  • maandag tot woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur
  • donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 17.00 tot 19.30 uur
  • vrijdag: van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur

Via 059 59 10 10 of bel gratis 0800 1 8400 (kies voor optie 2).

Heb je al een maatschappelijk werker bij de dienst Welzijn Stad Oostende? Neem dan rechtstreeks contact op met hem/haar.

Onderwijscheques

Onderwijscheques zijn een financiƫle steun van Stad Oostende waarmee je schoolkosten kan betalen. Je kan ze hier digitaal aanvragen:

Aanvraag onderwijscheques


Doe zelf een inkomensonderzoek

Het inkomstenonderzoek van de dienst Rechtenverkenning wordt uitgevoerd op basis van de REMI (recht op menswaardig inkomen) tool. Op basis van jouw gezinssamenstelling en inkomen wordt er op wetenschappelijke wijze berekend of je voldoende middelen hebt om te kunnen participeren aan de maatschappij.

Je kan ook zelf je referentiebudget berekenen. De budgetcalculator (remipro.be) laat je toe om te onderzoeken hoeveel jouw gezin minimaal nodig heeft om menswaardig te leven.

Let wel, deze berekening is uiteraard louter informatief en is enkel een indicatie.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.