Renovatie kinderboerderij 'De lange schuur' in zicht!

Stad Oostende keurde onlangs de omgevingsvergunning goed voor de restauratie en de verbouwing van de kinderboerderij 'De lange schuur'. Dit is de eerste stap om het beschermde monument in ere te herstellen.

De kinderboerderij 'De lange schuur' wordt grondig gerenoveerd. De hoeve kreeg in 2005 bescherming als monument, maar enkele jaren later, in 2008, stortte de dwarsvleugel in. Een deel van de dwarsvleugel wordt nu met respect voor de erfgoedwaarde herbouwd terwijl een ander deel wordt gerestaureerd. Voor de renovatie worden zoveel mogelijk gelijkaardige materialen gebruikt. 

Verschillende ruimtes krijgen een nieuwe of andere functie. Er komen vergaderzalen, leslokalen, toiletten, een cafetaria en keuken, een kantoor, een technische ruimte en een polyvalente zaal. Verder zal de gerenoveerde kinderboerderij een laag energieverbruik kennen en zal het gebouw toegankelijk zijn voor iedereen. 

Met de goedkeuring van de omgevingsvergunning werd de eerste stap richting een gerenoveerde kinderboerderij gezet. 

Gepubliceerd op maandag 26 augustus 2019 9.52 u.