Stad Oostende in zee met PMV voor renovatie Thermae Palace en Koninklijke Gaanderijen

Het stadsbestuur kondigde vandaag de samenwerking aan met Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) voor de renovatie en uitbating van het Thermae Palace Hotel en de Koninklijke Gaanderijen om de grandeur te herstellen.

PMV als ervaren partner

PMV is de investeringsmaatschappij van de Vlaamse overheid. Met de ‘Vlaamse Erfgoedkluis’, die onderdeel is van PMV, begeleidt ze onroerende-erfgoedprojecten en kan ze er ook zelf in investeren. Er werd voor PMV gekozen omwille van hun expertise en ervaring in complexe dossiers. De Handelsbeurs in Antwerpen werd eveneens door PMV onder handen genomen en dit werd het toonvoorbeeld om met hen in zee te gaan. Dat gebouw stond leeg sinds 1997. Nu is het omgetoverd tot een gebouw met een hotel, restaurant, ondergrondse parking en evenementenruimte. Een rendabele invulling met respect voor de erfgoedwaarden dus. PMV staat niet alleen in voor de begeleiding van het project met de vele partners en de stad Antwerpen maar ook voor een stuk van de financiering.

Grandeur van vroeger herstellen

Met de samenwerkingsovereenkomst die de stad nu afsluit, houden de stad en de Vlaamse Regering de eindbeslissing in handen. PMV zal een stappenplan opmaken zodat er een grondige renovatie komt, met een sterk ondernemingsplan en een sluitend financieel plaatje. Met deze samenwerking willen ze de Thermen en Gaanderijen de grandeur teruggeven die past bij de Stad aan zee.

 

Gepubliceerd op woensdag 8 mei 2019 0.00 u.