Renovatiewerken Oostendse atletiekpiste gestart

In opdracht van Stad Oostende is de renovatie en modernisering van het Jozef Verhellestadion gestart. Na 30 jaar intensief gebruik had onder meer de atletiekpiste nood aan een grondige make-over.

Deze week starten renovatiewerken aan het Jozef Verhellestadion. Op de 400 meter lange atletiekpiste komt een nieuwe toplaag en de site krijgt meteen ook een nieuw overdekt oefencomplex.

Op deze manier wil Stad Oostende volop de werking van de sportclubs ondersteunen. Moderne en toegankelijke sportaccommodatie werkt stimulerend om aan sport te doen zowel op competitief niveau, als op recreatief niveau.

Multifunctionele infrastructuur

Om tegemoet te komen aan de noden van onder andere de atletiekclub laat Stad Oostende naast de piste een gloednieuw gebouw optrekken. Zo hebben de atleten ook bij mindere weersomstandigheden een plaats om te kunnen trainen. Deze multifunctionele infrastructuur is uniek in West-Vlaanderen en zal bestaan uit één bouwlaag met een spurt- en springzone.

Het einde van de werken voor de indoor infrastructuur is gepland rond juni 2021. De piste zelf zal al deze zomer, begin augustus 2020, gebruiksklaar zijn. 

Gepubliceerd op woensdag 13 mei 2020 14.39 u.